Lekplatsen.


Elsa har vart lite gnällig idag. Observera LITE. Men hon gnäller aldrig annars så så fort hon börjar tror jag genast att hon börjar bli sjuk. Hoppas hoppas hoppas att det inte är så!

Vi tog en liten trip till lekparken igår för lillan ville gunga.




VILL INTE HA MÖSSAN!!!!

Helgen som varit.


Bilresan då. Eller helvetesfärden, kalla det vad du vill.

På 2 månader har jag bilat till Orsa 2 ggr själv med Elsa (7 timmars bilresa en väg, + stopp), så därför trodde jag det skulle bli en lätt match nu när Micke var med också.
Vi startade runt 14.00, kom till Härnösand vid halv fem där vi stannade och åt mat med Elin. Åkte därifrån vid halv sex och allt var frid och fröjd till ungefär halv åtta. Då började lillan bli trött. Hon har inga problem att somna i bilen men nu var det ju dags för nattsovning. Vi stannade på en mack, blandade till välling och tryckte i henne. In i bilen igen och iväg. Till grejjen hör ju att Elsa rör på sig som en tornade när hon sover, och speciellt på natten.
Gnäll gnäll gnäll! Inge roligt att sitta still. Så efter ett tag bestämde jag mig för att sätta mig i baksätet bredvid henne och underhålla lite. Hon blev gladare men kunde definitivt inte somna när hon såg mig hela tiden. Men ädnå. Inte ledsen.
1 timme senare hade jag hunnit tappa känseln i rumpan och fått tillbaka den. SMÄRTA! Mittensätet i bak är ju inte det största direkt, och inte heller när man trängs med en bilbarnstol.  Så vi bytte - Micke bak och jag körandes.
2 timmar senare och Mickes rumpa var också död. Ajajaj. Men jag körde på. Nu började klockan bli sent och Elsa hade fortfarande inte somnat. Hon började bli ledsen (läs övertrött).
Jag fick den underliga känslan av att vi kört fel. Det var kolsvart ute och bara småvägar. Hela tiden höll jag mig ganska nära en lastbill så jag skulle se ordentligt, genom hans lyse så att säga. Anyhow, pga detta måste jag ha missat en avfart. FUCK!
När vi rullade in i rättvik insåg jag mitt nederlag. Efter många svordomar och gnäll (både från mig och Elsa) satte sig Micke i förarsätet och jag i bak igen. Elsa var rabiat nu och jag tänkte att (man ska inte jag veeeet!) hon får väl sitta i mitt knä, med samma bälte, dom sista 4 milen. Då blev hon glad iaf!

3 mil kvar till Mora och Micke ställer sig på bromsen, inser att han inte hinner bromsa och får väja. 2 älgar var påväg upp på vägen och den ena försökte springa över. Vi hann undan precis. Micke blev helt skakig, och ännu mer när han tänkte på att Elsa inte satt helt säkert. SÅ vi svängde in på ett nattlivs för att lugna oss, och köpa lite frukost till dan efter.
Tanten i kassan sa att det alltid är älgar utanför där och man hör jämt varningar på radion i det området. Så dom siste 3 milen körde vi i 40 km/h. Tokrädda!
När vi äntligen kom fram så var klockan midnatt. Elsa har fortfarande inte somnat. Framme vid grinden insåg vi att den var låst och nyckeln låg utanför stugan. Kolsvart ute, bara skog och inte en människa i sikte. Jag är mörkrädd sen innan och Micke blev skrämd av att jag var livrädd. Ingen vågade gå dom 40 meter till stugan själv så alla vi 3 gick i samlad trupp. Hoppade över grinden och till stugan, hämtade nyckeln, in i stugan, tända ALLA lampor, hämta ficklampan och tillbaka till grinden för att låsa upp och köra hela vägen fram.

Elsa somnade gott runt 1 och vi satt helt slut i soffan. Vågade knappt gå ut och kissa. Borstade tänderna i köket (toan ligger i ett annat hus) och hade sprängfylld blåsa hela natten.

MEN, när vi vaknade dan efter i det ljusa, harmoniska, finaste Orsa så var allt glömt. Fan va fint det är!
Vi hade en helt underbar helg. Mamma och Daggen kom dan efter på kvällen så då behövde vi inte va rädda längre. Haha.





Nackspärr i bilen.


Kräftskiva.



Dalahästridning.




Tittut!

Näe, inte idag heller. Jag har semester. P...

Näe, inte idag heller. Jag har semester. Pasta carbonara till middag, chips och godis till filmen, och västerbottenspaj med öl till kvällsmat. Gottigottgott.


Asså ja orkar inte skriva idag. Har inte ö...

Asså ja orkar inte skriva idag. Har inte öppnat datorn. Skriver imorn ist. Vilken teaser va?! :) PUSS på er!


Å herrejösses. Framme i Orsa nu efter en...

Å herrejösses. Framme i Orsa nu efter en helvetes bilfärd. Värsta i mitt liv! Men orkar inte skriva allt på mobilen så jag skriver från datorn imorn. Förutom den värsta bilfärden i livet så är jag livrädd här i mörkret. Hörs imorn. Om jag lever?!


Stående knästrumpa!



Elsa har 2 frågor.

Är det fortfarande inne med knästrumpor?



Hur duktig är jag??

Micke nära döden.


IDag har Micke haft en nära döden upplevelse. Han ville inte röra sig när han kom hem, har mått illa och nedstämd. Why? Han tog ett blodprov.... Män alltså!


Lillsnurpan blir 11 månader idag. Endast en månad kvar till födelsedagen. AAAAAHHHH tiden bara springer iväg och jag hinner inte med känns det som.

Nu blir det apelsiner och singoallakex.


På lunchen igår, åt Elsa med hela ansiktet som vanligt. Men visst ser det ut som det är två tänder som växer ut ur näsan? :)




11-månaderssnuttisen! I klänning, dagen till ära, som hon fått av gudmor Jonna :)

Kärleksmums = slut.


Såhär såg kakan ut när den var färdig. Innan jag skar upp den i bitar.


20 timmar senare. Jag åt en och en halv bit. Micke är lite utav en gottegris.


Så jävla orättvist att han aldrig går upp i vikt. En annan hade väl vägt 100 pannor om jag slängt i mig allt det...





Lillan fick bara smaka lite smet :) HUR SÖT FÅR MAN VARA????!?!?!?!?!!



Tuffingen, som fått sin fjärde tand. Syns pyttelite på bilden :)

Kärleksmums.



Just i detta nu är Micke nere på Ica för att handla ingredienser till kärleksmums. Jag ska tydligen baka.
HUR SKA DETTA SLUTA?
Jag är ingen bullmamma. Hur mycket jag än vill... Jag har det inte i mig liksom.
Men, jag ska göra ett försök. Kärleksmums till min kärlek. Han ska nämligen äta upp hela plåten tydligen.
Wish me luck.



Elsa gillade maten idag, inte direkt vågen men det verkade gott iaf.



Nu ligger hon i vällingtrans.

Storkok nr 2.


Idag gjordes det andra storkoket till Elsa. Kanske kan få lite rutin på det här... Är faktiskt myyycket billigare i längden.

Frikadeller i tomatsås:

1 kartong krossade tomater
1 liten lök
1 liten klyfta vitlök
1 morot, grovriven
kryddor: paprikapulver, basilika, lite peppar efter tycke & smak

Alla ingredineser hälls i en kastrull, koka upp såsen, koka 5-10 minuter. Låt den sen stå och småputtra så länge du har tid, det blir godast så.

Rulla små bollar av köttfärs (jag hade 400 g), släng i dem i såsen och koka/puttra ytterligare ca 10 minuter.

Servera med valfri pasta!


Elsa har inte smakat ännu men imorn får hon det. Återkommer då hur många plus den får av Elsa.




Lycka!



Asså nu är väl ändå lyckan total.

*Världens godaste kycklingpaj står i ugnen.
*Micke står och gör sallad till oss.
*Han tog en paus i hackandet och kom ut med ett glas vin till mig.
*Klassiker-listan på spotify dånar högt ur högtalarna.
*Elsa är på sitt absolut bästa humör och kryper omkring bland sina leksaker och dansar till musiken.
*Jag har världens bästa man!




Våran adidas-tjej <3



Nu så...


Sådär, nu har jag tagit tag i mitt liv och blivit mitt hemfruiga jag igen. Diskat, vikt tvätten, plockat efter lillskiten som lämnar grejjer efter sig överallt, trodde inte att det fanns nån stökigare än min kära sambo men ack så fel jag hade. Under tiden har Micke pluggat lite till sin tenta som han har nästa vecka.

Har även hunnit bada lillan och Micke har duschat. Såhär söta är dom när dom är rena och fina.


Slapp dag!


Vaknade imorse och kände mig inte helt 100% kry. Kan inte sätta fingret på vad det är men bestämde mig för att ha en latdag.
Har inte vikt tvätten som Micke tvättade igår, har inte diskat... Bara lekt med Elsa. Det är världens bästa medicin.

Ida och Jocke var här igår, som sagt, på mexicansk kväll. Vi åt tacos och drack corona. Himla trevligt. Ida flyttar härifrån imorn, SORG, så det var lite utav en avskedsmiddag. Men vi kommer ju ses ändå i och med att hon flyttar till härliga Sthlm där jag faktiskt tillbringar tid ibland! Älskar att nästan alla mina brudar är samlade på ett och samma ställe! Även Ume-brudarna.


Anyways, imorse när jag vaknade så orkade jag inte äta frukost utan det blev en liten tacobrunch med resterna från igår och sen efterrätt på det med världens godaste chokladkaka som Ida hade bakat och lämnat kvar hos oss. Lycka. Sen kom Micke hem och åt upp resten. Han kan äta han!


Nu ska jag fortsätta dansa med Elsa som är hennes nya grej. Ska försöka fånga det på film och lägga upp nån dag.




Ida och Jocke är här på mexikansk afton. T...

Ida och Jocke är här på mexikansk afton. Taccos och corona. Återkommer imorn. Tjingtjing!


Ida och Jocke är här på mexikansk afton. T...

Ida och Jocke är här på mexikansk afton. Taccos och corona. Återkommer imorn. Tjingtjing!


Elsa håller på westham!

img_0778 (MMS)

Elsa håller på westham!


Det svänger snabbt...



Vaknade upp imorse och det var strålande sol som vanligt. Så jag tog Elsa under armen och vi gick ut på baksidan... Då upptäckte jag att det är HÖST. Så vi gick snabbt upp igen, kollade på termometern och den visade hela 10 grader. Huuuaaa! WTF is up with that? Igår var det liksom 25 grader.
En på Mickes jobb som bor typ 1 mil utanför Umeå hade haft 2 grader imorse....

Idag hade Micke långdag på jobbet (han jobbar egentligen 50-75 %) och kom hem vid halv 5. Då ställde han sig och lagade kyckling med ris och svamsås till oss. Vilken karl man har va!


På kvällens schema står Six feet under. En serie som vi brukar kolla på sekunden som Elsa somnat. En helhärlig serie och vi är redan inne på säsong 2. Rekomenderas!

Här kommer en liten film på lillan som lärt sig nåt nytt idag.


Dagen i bilder.. och text.


Fick lite verbal smisk från pappa som sa att jag svär i princip i varenda mening i bloggen. Detta ber jag om ursäkt för och tänker nu försöka ge mig på ett svordomsfritt inlägg.


Elsa tyckte inte det var så roligt med hinkbad, som hon fick nöja sig med igår, inte heller att läsa tidningar istället för att leka i sanden. (Nej, jag är inte naken på bilden.)



Så, idag bestämde vi oss för att bege oss till stranden. Strålande sol och varmt, varmt, VARMT!
Vi var väldigt familjiga och hade kylväska med sallad, mackor, fruktmos och vatten. Filtar, handdukar och skötväska var också med.
Elsa var SJUKT taggad.


Men när vi kom fram till stranden så hade vi glömt både den gigantiska filten och handdukarna. SÅ typiskt. Men vi slog oss ner ändå, på våra kläder. EFter 1 minut ungefär så insåg vi att det var halv storm så vi gick bort till den lilla 4 H-gården (varför heter det så?) och kollade djur istället, och sen åkte vi hem.

Lillan som numera kan titulera sig som städhitler tyckte att vi skulle passa på att plocka iordning lite hemma när vi ändå inte kunde va ute. Hon gick ju som sagt igenom min garderob igår. Elsa bestämde sig för att rensa lite i sin egen byrålåda och bland gosedjuren.


Hon var så ordningssam och städsugen att hon totalt glömde bort att sova middag på eftermiddagen. Vi struntade i den helt enkelt. Vilket resulterade i att hon va extremt trött på kvällen. Klockan 6 kliade det i ögonen. Hon lägger sig 8 annars.


Men det gick det med. Nu sover hon som en stock. Och lär nog göra det till 8 eller 9 imorn bitti.



Sååå, hur kul var det utan svordomar?

Städbebis?


Elsa är ganska självständig av sig och kryper gärna in i sitt eget rum och leker själv, eller i vardagsrummet själv. Men imorse var det tyst lite väl länge utanför vårat sovrum... Där jag visste att hon höll hus.

`

Mamma har tydligen inte tillräckligt bra med ordning i garderoben....

Posten.


Igår ringde mitt gamla jobb i typ paniiik och frågade om jag kunde jobba idag. Jomenvisst tänkte jag. Kan ju va kul att få röra på sig lite, träffa människor man i övrigt inte träffar och även vara lite barnledig ;)

Jag skulle bara jobba halvdag (12-16), så det lät ju inte så värst farligt... Men när jag vaknade upp imorse och insåg att det är FREDAGEN DEN TRETTONDE så höll mina inälvor på att komma upp. Jag HATAR denna otursdag. Det har egentligen inte hänt mig nåt särskilt nångång men jag är så skrockfull!

Så vid 12 kom jag till jobbet, i strålande sol och tokvarmt. Fick en bil som inte går att låsa, en handdator som dog lite då & då. FIck ingefär 5-6 timmars jobb att klara på endast 4 timmar. Men med lite hjälp gick det också :)
Första kunden jag kom till va apgrinig och började tjaffsa, men vad han inte visste då var att han gav sig på fel tjej ;) Jag hade glömt hur roligt det är att tjaffsa med nån när man vet att man har rätt... Här hemma råder det nämligen delade meningar om vem som har rätt och inte...


Jaja, såhär såg jag ut idag och summa summarum så var det faktiskt väldigt roligt. Saknar att jobba. Lite.


Jag är huuuungrig!



Dom här dietdrinkluncherna tar knäcken på mig. Hungrig konstant! Dock märker jag att jag inte äter lika stora portioner till middag... Krympt magsäck kanske? Man kan ju hoppas.
Vet iofs inte hur mycket det hjälper med dessa icke kaloriexisterande luncher när jag tryckte i mig godis, för andra gången denna vecka, igår...?

Skickade efter massor med kort på framkallning idag... Inte gjort det sen december. Helt stört egentligen. Vår dator är överfull med massa gullegullkort på lillan. Hon är så jävla fin!
Korten ska komma om typ 2 dagar. Då ska jag sätta igång med albumet igen. Har kommit ganska långt faktiskt och det blir så fiiint. Ska börja med ett "vanligt" album också där jag inte ska skriva nåt, möjligtvis hur gammal pluttan är.


Ojojoj, ikväll blir det pasta carbonara i stora lass. Det är fan bland det godaste som finns. Men inte godare än tacos. Inget, inget sa jag, slår tacos!


Försök till att äta själv, men det är jääävligt svårt att hitta den där munnen ska ni veta!

Kvällen går i fortbollens tecken...



Micke ska spela FM (ett fotbollsspel på datorn) hela kvällen, för att sen göra uppehåll för fotbollsmatchen som är på tv... Jag ska väll kolla lite på fotbollen (läs Zlatan) men inte mer än så.
Frågan är då... Vad fan ska jag göra?

Vill ha godis. Får inte. Men vill. Men får inte. FAN!


Blir kanske lite poker på bärbara datorn. Va ett tag sen. Man kanske skulle bli miljonär på pokerspelande?

GOOOOOOOOODIS!
FAN!

TT

TacoTisdag alltså!! Micke har lagat maten, undrar om han har varit kock i ett tidigare liv..
Igår gjorde jag ju som sagt storkok till lillan. Våran spis var överanvänd efter middagen. Micke ville ha falukorv med makaroner, men jag tyckte det var tråkigt och ville istället äta korvstroganoff.
Då började jag med att sätta på ris till mig och lillans storkok i en kastrull, en kastrull med makaroner till Micke, en kastrull med tonfisksås till Elsa, en stekpanna med falukorv och en kastrull med såsen till korvstroganoffen.
Och hur jag nu lyckades med detta med bara fyra plattor är en gåta...

Mat i stora lass.

Har gjort storkok till lillan idag. Ris med tonfisksås. Hon använde kräkreflexerna efter varje tugga men ville ändå ha mer och åt upp allt!

Ser nog inte så smarrigt ut men både jag och Micke tykte att det luktade sjukt gott och jag smakade sörjan och det va väldigt smarrigt. Lite mer smak än vad lillan är van vid (tråkiga barnmatsburkar) därav ovanan tror jag.


Gårdagens middag.


Inte så fint upplagt, mest en massa matlådor :)
Men satan i gatan så gott det va!


Nytt.


Idag har vi ordnat lite, endast lite, i Elsas rum.
Vi tog bort benen på den stora sängen så det ser lite mer ut som en soffa och satte upp en hylla ovanför.

Fint va?

So here it goes...


Först och främst vill jag säga att jag inte direkt är född med skrivandets gåva, så det kommer bli väldigt svårt att försöka formulera detta i text. Men vi gör ett försök. Here it goes.


Pappa hade vart så snäll och erbjudit sig att fylla vår kyl och frys. Tacktack sa vi. Så vi hade vart och handlat på Ica Maxi för lite drygt 1200 kr. Vi bestämde oss för lite öl så medans pappa sprang in på systemet så packar jag och Micke in allt, inklusive Elsa, i bilen. Det tog sin lilla tid. Sen åkte vi bort till bolaget och satt utanför och väntade på pappa. Det är parkeringsförbud där men vi tänkte att eftersom vi satt i bilen så kunde vi ju lika gärna stå just där och åka iväg om vi såg nån lapplisa. Plus att jag inte riktigt vet hur förbudet gäller, får man stanna 1 minut eller vid på & avstigning osv.
Efter 2 minuter kom en Securitas och började skriva en bot, men då vevade jag ner rutan och sa nej tack och började rulla lite snabbt. Inte snabbt nog tydligen för hon hade redan sett vårt regnr. Men då försökte jag och Micke förklara att vi bara stått i en väldigt kort sekund och inte behövde boten :). Men hon har minsann sett oss köra ett varv och att vi stått där tidigare en gång, som inte var sant. Då blev jag lite lätt arg och körde därifrån medan hon skrek att den kommer på posten. Helvete.

Då ringde jag pappa, som va påväg ut från bolaget, och berättade vad som hänt. Pappa HATAR p-böter!
Pappa: VART ÄR HON??
Jag: Hon står vid Icas ingång.
Pappa börjar springa efter lapplisan. Haha denna syn gott folk, var bland det roligaste jag sett min pappa göra och då är ändå farsan en ganska kul prick.

Jag och Micke satt i bilen ca 15 meter bort och hörde inte vad som sa´s men såg dom väldigt hetsiga gestikuleringarna från pappas sida. EFter ett tag fick jag för mig att gå fram och förklara mig.
Jag: Pappa det tjänar ingenting att vara arg och otrevlig. Om du, vakten alltså, kollar tidpunkten på vårt matkvitto så ser du att vi omöjligt kan ha hunnit packa in 5 påsar mat, barnvagn, bebis och hinna åka runt här 2 varv och stanna 2 gånger.
Securitasvakten: Okej, men det spelar ingen roll, då såg väl jag fel. Men alla 4 däcken stod stilla, ingen hoppade in eller ut och det var ingen lastning. Det betyder att man parkerat och det får man inte.
Jag blev tyst, gick därifrån och insåg mitt nederlag men pappa stod kvar där och skrek. Jag hörde nåt om att han skulle gå in till Ica Maxi (som förmodligen hyrt in Securitas för att hålla ordning på parkeringen) och säga att dom fan ska byta sitt jävla parkeringsbolag för dom är bara ett gäng pengautsugande iglar.

Jag gick tillbaka till bilen men kom på sen att vi hade ju pappas bil och det var jag som gjort fel så jag gick dit igen.
Jag: Pappa, jag betalar den det är ju jag som gjort fel.
Pappa: Här ska fan inte betala nåt till nåt JÄVLA bolag. (Vänder sig till vakten) Det här gör du bara för att jävlas och för att du vill vara jävlig! JAG VILL HA DITT NUMMER! (Vaktens alltså) Så ska jag ringa din chef och berätta va du e för en jävla typ!
Vakten: Ja, du vaktnumret står på boten.
Pappa: Ja, för nu JÄVLAR!
Jag: Men pappa, du kan överklaga.
Pappa: Man kan inte överklaga till sånna här jävla myndigheter. Dom är BARA ute efter att jävlas med folk.
Vi går därifrån....

När vi kollade på boten så stod det att det var parkeringsförbud enligt skyltar. Men vi åkte runt hela vavet där och hittade ingen skylt. Så pappa ber om att få bli avsläppt och springer än en gång efter vakten.
Vid den här tiden sitter jag och Micke i bilen igen lite längre bort och endast observerar. Vi såg att det va ett lite lugnare samtal, som avslutades med en... Handskakning?!

När pappa kommer tillbaka berättar han att boten är struken ur protokollet. Han sa inte riktigt hur han lyckades men det innehöll 3 förlåt, vakten som frågade om hon verkligen skulle stryka den efter att pappa kallat henne en jävel utan empati (?) osv. Men efter tredje ursäkten ströks den alltså.


Ja nu, vilken resa. Haha det var så roligt.
Mycket kan man säga om min pappa, men snacka. Det kan han!



Ps. När vi åkte ut ur själva parkeringsområdet hittade vi skylten som mycket riktigt påpekade att man inte får parkera där det inte står ett P. Ajdå.



Jag har världens sjukaste grej att berät...

Jag har världens sjukaste grej att berätta Men orkar inte skriva idag... Har tacokoma! Men berättar allt imorn! Kan avslöja att det innehåller en asförbannad pappa, Securitas och tjuvtittande Linn och Micke :) kom in imorn vettja!


Besök.


Idag har pappsen kommit till oss i norr, vilket betyder att vi tills på söndag slipper:

*Städa
*Diska
*Slänga skräp
*Panta burkar/slänga tomglas
*Göra slut på pengar


Detta är nämligen det roligaste pappa vet :)

Jag får hålla i mig för att inte blåsa ner...

Jag får hålla i mig för att inte blåsa ner från sängen när Hurricane Katrina (läs mickes utandningar) härjar i sängen brevid mig. KAN INTR SOVA!!!


Elsa och Lucas (och lite jag)


Jo Stina!



Jo jag måste visst banta ner lite till! Gravidkilona är borta men lite till skadar ju inte ;)


Elsa och hennes jäkla stil när hon käkar alltså. Så rolig!





Elsas gomorgonfejs när hon precis vaknat, och har vällingkoma.

Himla slöig dag! Kunde inte sova igår oc...

Himla slöig dag! Kunde inte sova igår och när jag väl somnat så vaknade jag stup i kvarten. Påminde om sista 3 månaderna på graviditeten när jag va uppe och kissade 414 ggr per natt. Påbörjade min 7 diet i år.. Får se hur länge denna varar?! Gröt till frukost, dietdrink till lunch och vanlig middag. Ingen jätteuppoffring men ändå ;) kanske inte så bra middag idag... Pasta (ej fullkorn), bacon, kelda ostsås med FYRA olika ostar plus riven ost på toppen! Hejja fettot!


Barnkalas!


Idag har jag och Elsa vart på 1-årskalas hos Elsas pojkvän Lucas, som fyller imorn egentligen men det firades med tårta idag.
Massor med barn och Elsa trivdes som fisken i vattnet.




Igår var det bowling på agendan och jag krossade både Ida och Mike. Totalt. Nästan.





Tacosöndag!


RSS 2.0