kaos-morsdag-bio!


Morsdag igår.. Det började med att jag inte var så glad på Mike, eftersom han somnat på en efterfest och missat både att (hjälpa) Elsa att ge mig frukost på sängen och missade babysimmet. Jag stack iväg hem till Elin några timmar för att avreagera mig lite :)
Mike kom förbi och hämtade Elsa för att gå en sväng i vagnen.
När jag sen kom hem så öppnade Mike i en jättehög hatt och badrock. Haha då kunde jag inte (låtsas) va sur längre så jag bjöd på ett litet smajl. Han hade tappat upp ett bubbelbad till mig som jag njöt av, fick även sällskap av Elsa på slutet. Efter det hade han gjort laxmiddag till oss. Jag fick även blommor och massa godis, eftersom jag skulle på bio på kvällen!
Det gick helt enkelt inte att sura längre. Men jag tror han förstått att han inte ska göra om det igen :)


Om 5 timmar är det babysim. Om 3 timmar sk...

Om 5 timmar är det babysim. Om 3 timmar ska jag få frukost på sängen. Micke är inte hemma från fest än. Undra hur bra den här morsdag kommer bli?


Läggdags. Min första morsdag är kommen <3 ...

Läggdags. Min första morsdag är kommen <3 undra om Elsa fixar frukost på sängen imorn


Valet och kvalet!


Har vart och kollat på en hylla till Elsas rum idag. I enklaste modellen. Men det är då det är som svårast.
Vad tycker ni? Vit ska den va!
Sjukt dålig bildkvalitet men det får ni tåla!

390 kr



50% på 390 kr


290 kr






HEEEEELP MEEEEEEEE!!

Idag är det ÄNNU en slappdag. Det har va...

Idag är det ÄNNU en slappdag. Det har vart tråkväder i över en vecka nu. Jag vill ligga på soffan och kolla Maria montazami youtubeklipp hela dan! Imorgon ska jag med mina fina flickor på sex and the city 2 på bio. Can't wait! Ska även till Sthlm 10 juni och ååååå vad jag längtar!!


Komik!


Idag hände en rolig sak. Elsa satte sig upp själv för första gången. Till saken hör att Elsa inte är helt 100 på att sitta ännu. Hon kan, men i korta stunder. Så idag under en timmes tid satte hon sig upp själv 6 ggr. Och alla ggr resulterade i att hon ramlade rakt bakåt och dunkade huvudet i golvet, blev tokledsen och grät. Sen var det bara upp igen i sittande position och proceduren gick om och om. Haha hon vägrade verkligen ge sig :)

Asså va fan!


Vi har tydligen format en busunge!
Elsa låg på golvet och lekte med sina leksaker... Jag gick iväg i typ en halv minut och satta på mig en tröja. Kom tillbaka och får se detta.


Bestämde mig för att ta bort the mess som hon skapat, och när jag vänder mig ser jag Elsa såhär.



Vi kommer få ett heeelllllvvvvveeeeetttttttttteeeee i trotsåldern och tonåren :)

Brännbollsyra!


Ja, idag startar den årliga brännbollsyran här uppe i Umä. Folk från hela Sverige kommer och deltar i brännbolls-SM (tror det är SM iaf). Vilket senare resulterar i en 3-dagarsfylla. Jag struntar i fyllan men jag och Elsa ska ner på ängarna och kolla brännbollen iallafall. Ganska kul att se alla som klär ut sig och har roliga lag.


Lillskruttan har fått en tokfin kepa. Bry er inte om mig som ser mongo ut!


Slappardag!


Ja, idag är det tråkigt väder och jag har inga planer. Ganska skönt faktiskt. Men känner jag mig rätt så lär jag ju bli uttråkad ganska snart. Har en litenliten tendens till rastlöshet.

Igår var jag med tjejerna på stan och firade att finafina Maria just blivit färdig jurist. Hejja dig! Vi åt tacobuffé. Asså det finns verkligen inget godare. Det är helt sinnesjukt hur gott det är! TFL. Tacos For Life!

Var på viktväkarna igår. Har inte vart där, eller räknat points heller för den delen, på 3 veckor. Ändå hade jag gått ner 3 hg. Bra. 1 hg kvar till vad jag vägde innan jag blev gravid. Men jag tänkte satsa på 4 kg till.





Kändisspaning i Umä. Ser ni vem det är?

img_6807 (MMS)

Kändisspaning i Umä. Ser ni vem det är?


Mobilblogg! Är på stan!

Mobilblogg! Är på stan!


Duktig tjej.


Här har busan ställt sig upp i sängen.

Mobilblogg! Ibland blir jag rädd för mig...

Mobilblogg! Ibland blir jag rädd för mig själv. Hade balkongdörrn öppen imorse och det blev så kallt. Klädde på mig tjocktröja och klädde även på Elsa då jag antog att hon också frös. Vid elva fick jag för mig att dammsuga, vilket gjorde att jag blev tokvarm och tog av mig tröjan och satte på mig shorts. Av nån outgrundlig anledning så tror jag att Elsa också blev varm då... Så hon fick byta kläder till t-shirt och kortbyxor. Nu efter lunchen frös jag igen och satte på mig tröja och långbyxor, och bytte även till varmare kläder till Elsa! Vafan pysslar jag med? :)


Påminnelse!


Ni glömmer väl inte?

http://www.viforaldrar.se/omslagstavling/?view-id=29680



Nu är det bara 8 dagar kvar av tävlingen. Rösta. Rösta igen. Rösta på annan dator. Tvinga nån annan att rösta. A ni fattar....

Elsas sugermama!



En av mina absolut bästa vänner bor och pluggar i NY. Hon är den duktigaste jag vet. Hon får typ bästa betyg i allt.
Och varje gång hon kommer hem så får jag alltid en present. Å du underbara varelse! Tack för alla presenter jag fått!
Sen Elsa föddes får hon också presenter. Bara det bästa är gott nog. Först fick Elsa ett par supertuffa sneakers i vitt med hiphopsnörning. Sen fick hon strumpor, från Ralph Lauren såklart. Och sist vi sågs fick Elsa en Paul Frank tröja. Den här tröjan är så fin och passar perfekt till Elsa nu. (trots att det står från 1 år i men det e väl amerikanska idealet ;) t.o.m barna ska va så smala så)

Tack Annelie för alla fina presenter men framförallt för tröjan! Den är bara SÅ fin!

<3


Idag blir Elsa 8 månader. Ååååh vad jag älskar dig lilla gumman!


Försäkringskassan.


"Du har plats 489 i kön."

Eeeeeeh?

Slagen hjälte. Typ.


Gud så roligt jag hade igår. Vi åkte ner till stan vid 6 och kollade när min kusin och hans kompanjon hade spelning på stora scenen i stan. Så jävla bra är dom!
Efteråt åkte vi hem hit och drack lite vin m.m. Det blev ganska mycket vin tillslut så vi ungdomar bestämde oss för att gå ut. Nettan va kvar och kollade film och var tillgänglig för Elsa. Men hon sov så gott så!
Vi kom väl hem strax före halv 3, med en överförfriskad karl och två trötta tjejer. Jag somnade vid 3 och Elsa vaknade halv 8. Ungar är fan underbara. Jag är trött som en gnu men Elsa är en riktig entertainer så detta går gallant.

Nu ska jag väcka min karl som ska till skolan (!) om han nu orkar. Han lät jävligt sugen kl 8 imorse när jag väckte honom i soffan där han hade dåsat till inatt :)



Lycka!


Har finbesök av min faster och min kusin. Vi ska ner på stan ikväll och kolla min andra kusin, som också är här :) han ska ha spelning med sin hiphopgrupp! Woohoo!




Liten eller stor?


Idag blir liten stor. Utan att vi har märkt det. Tydligen så ställer sig Elsa upp själv nu. Vilket nästan resulterade i att hon tippade ur sin säng idag... SÅ ni har vi fått montera om sängen så liggdelen är nere vid golvet nästan. Farlig tjej det där. Men stor :)

Här tar jag henne på bar gärning när hon busar. Observera att jag trodde att hon sov middag men hörde "konstiga" ljud från hennes rum...



Sen rev vi mamma i näsan, (asså verkligen inne i näsan) jag började blöda näsblod. Tack gosunge.

Bloggtorka

......

Våran dag.


VA helt fabulös! Precis som vi. Ellerhur Ida?

Vi träffades utanför Wilmas SPA och hade tillgång till deras relaxavdelning 15-17.30.
Badade bubbel, drack, bubbel och åt massa chips, godis, vindruvor, päron, äpple... Allt som dom hade dukat fram så fint. Pratade massa skit och hade det mysigt. Efteråt vart det dusch med alla diverse krämer, skrubb, ansiktsmask, shampoo, balsam, tvål, parfymer... ALLT stod Wilmas för där också. Sjukt najs.
Efter det gick vi till REX och intog en god, men dyr, middag. Jag åt löjromstoast till förrätt som typ va det godaste jag ätit nånsin. Och sen entrecote med bearnaisesås till varmrätt. Sjukt jävla jättegott.
Fan vilken mysig dag vi hade brudar. Och OJ vad jag kommer sakna att inte träffa er lika ofta. Det här va ju som en liten avskedsdag :(

Bubbelpoolen där vi satt i typ 1½ timme.



Hela gänget.



Maria & Elin <3



Ida & Maria <3



Jag med min alkoholfria kalasgoda drink!



Tack för en grymt härlig dag tjejer. Puss på er!

Klapp på axeln.


Fy satan vilken härlig dag. Men jag orkar inte berätta nu. Kom precis hem. Berättar ALLT imorn.

Goodnight!

SPA-dag med mina finaste! Bubbelpool och b...

img_6807 (MMS)

SPA-dag med mina finaste! Bubbelpool och bubbel i glasen!


Brorsbarn!


Jack


Stella


Alice




Faster saknar er!!

Tävling!


Jag (och Elsa) är med och tävlar om ett presentkort på nelly.com. 5000 bagare är det värt! Hejja oss!
Detta är ett kit som jag och Elsa vill ha på oss i sommar. Vi ska matcha hela sommarn lång, oavsett vilket väder det bjuds på. Vi är redo!


Min outfit:





Elsas outfit:

En dag i solen.


Jag och Elsa vart ute i solen idag och busat. Vi fick sällskap av Mike när skolan va slut. Först lite bus, sen glassätning. MUMS! Åå så härligt det är med vår!


Busunge!



Här busar lillan under soffbordet och leker tittut med mig.

Varmt och skönt!


Idag är det en strålande dag här i norr. När vi skulle promenera till mammababygympan idag så fick Elsa ha bara en klänning på sig. 23 grader. I skuggan.
Fick en fin bild på vägen :)


Vit som snö!


Idag började operation bleka tänderna. Fick det i januari av mamma i födelsedagspresent, men man ska inte syssla med sånt när man ammar. Eftersom jar är "amningsledig" sen 2 veckor tillbaka så satta jag igång nu. Ska bli fin till sommaren tänkte jag :)
Hoppas det blir braaaaaa!


Blä...


Idag har jag ingen rolig dag. Riktig skitdag faktiskt!
SÅ sjukt jätteuttråkad. Inte ens Elsa vill leka med mig. Hon blir galen om jag plockar upp henne från hennes leksaker....
Kan inte ens ringa hem Mike från skolan för han har så mycket att göra. Tråktråktråkväder idag också, regnet ligger i luften så kan (vill) inte gå ut och gå.... WHAT TO DO??????


!!!!


Slappdag. Sköndag.

Sitter i soffan hemma och kollar på Elsa n...

Sitter i soffan hemma och kollar på Elsa när hon kryper omkring på golvet. Hon är för söt min lilla stjärna. Stierna. Hedenstierna.


Eget språk...


Chicksen i cowboyboots.


Jag vaknade imorse och saknade mitt gamla tjejgäng hemifrån.

Allt från den galnaste Madde (Lätt den sjukaste människa jag nånsin träffat!) med världens största mun.
Till Elsas 2 underbara gudmammor Eleanor och Jonna.
Mina brudar som lämnar landet då och då - Tjofsan, Linnéa, Lisette och min bästa fru Ellinor.
Jessica som har världens i särklass bästa sångröst.
Nobbe (Förlåt Sofia) - som gått från att vara den mest rebeliska buffalofjortisen till extremt duktig på jobb m.m.
Anna som är den präktiga, tror hon. Trots att hon står bakom begreppet "Mecka moppe".
Fia som jag hängt ihop med sen fyra. Yin och Yang va vi under hela skolgången.
Elin - Explorer & dillchips, Mustafa Godda, Kissen... Ja, dig har jag nog skrattat mest med.
Mickis som blev första mamman, bästa mamman! Bor i Karlskrona så henne träffar jag typ aldrig :(


Grattis på namnsdagen Sofia D, Sofia L och Sofia N!



Här är några av oss i Jkp

Vilken härlig dag, tralalalalalalala!


Åååh kvällen igår höll på lite väl länge för en småbarnsmamma. Jag och Micke somnade nog inte förrens 3. Men det var som att Gud (Elsa) hörde bön, för hon vaknade inte en enda gång under natten. Och "ropade" på oss kvart i 9. Magnifikt!!

Idag har jag suttit med brudarna nedanför min balkong, på gräsmattan, och solat. Elsa fick känna på gräs första gången och det var spännande. Och gott. Flera timmar låg vi där och sen gick vi och sa hej till pappan som är på skolan och är duktig. Kanske har man fått lite färg?!


Ikväll blir det kasslergratäng med ananas till middag. Gillart.

kasslergratäng

Har bästa Umä-brudarna på middag. Från vän...

img_6807 (MMS)

Har bästa Umä-brudarna på middag. Från vänster: Maria från Nordmaling, Elin från Härnösand och Maria från Pite. Bara Ida från Tranås som fattas :) SKÅL!


Sommar!



Asså JESUS det är 23 grader här idag. Och då är det ändå helmulet. Fan va najs!
Mike gick iväg till skolan i sina vanliga kläder men vände i porten när värmen slog emot och bytte om, tog av sig jackan och mössan.
Idag ska jag till stan med Elin och Maria. Och Elsa såklart. Min följeslagare. Sen ska vi hem hit, laga en middag ur min Viktväktarkokbok och sen kolla Sex and the city-filmen. Elin har nämligen inte sett den och snart kommer ju 2:an ut så då ska vi se den på bio. Very very trevlig kväll och dag!!


Ingen bloggig dag...


Nej idag är ingen bloggig dag för idag är det min namnsdag hurra hurra hurra :)

Nämen Micke har vart skolfri idag hela dan för första gången på väldigt länge. Så imorse sprang jag iväg och tränade men sen har vi hängt vi tre hela dan... Så mysigt!
Nu sitter Elsa och Mike och myser i soffan och jag ska snart joina dom. Jag har ett glas vin som väntar och mannen i mitt liv har fått en öl. Himlans mysigt och trevligt!



Såhär sitter dom nu mina älsklingar.

Viktväktarna var stängt idag... Buuhuu! Ja...

Viktväktarna var stängt idag... Buuhuu! Jag som ville veta om jag gått ner dom sista 4 hg. Köpte godis istället. Hejja mig?


Iiiiihhh!



Jag skådar en liten tand :)


Kvällsro.


Lillan har precis nattats, Micke är iväg på 24-kväll hos Fredrik och jag ska koppla av i soffan med ett One Tree Hill avsnitt.
Kanske lyxar till det med ett äpple och en kopp te också. Mmmmumma!!


Vi har sån himla tur med Elsa. (Peppar peppar ta i trä) Hon sover så himla bra. Klockan kvart i åtta ger vi henne välling för kvällen och lägger ner henne, stoppar i nappen och går ut. Och då sover hon. Inte ett knyst. Sen sover hon oftast till typ 05.00, får en flaska välling och somnar om direkt till 8 eller 9. Underbart!
Visst man längtar tills hon kan sova hela nätter men nu är jag så van vid att gå upp så der gör mig inget. Va grymt utvilad imorse när jag vaknade av att Elsa låg och pratade i sin säng kl 9.
Jag vet att sömnmönster kan ändras under första året men hon har alltid sovit sina 12 timmar... Visst att hon vart en sån som vaknat ganska ofta men det försvinner ju med tiden.
Undra om hon sov extra bra inatt efter att ha andats in tapetklisterlukt hela natten ;)

Nyvaken..


Mör i hela kroppen.


Började för en vecka sen då jag fick nackspärr på höger sida som gick ner till skulderbladet ungefär. Den har inte gett med sig, och igår fick jag även nackspärr på andra sidan. SMÄRTA! Underbara Mike va snäll och masserade mig igår så själva "spärren" är borta, jag kan alltså röra nacken, men smärta ÅÅÅH DENNA SMÄRTA är kvar.
Begav mig iväg till mammababygympan idag i hopp om att träna bort smärtan. Men det gick inte. Och eftersom det var näst sista gången idag innan sommaruppehållet så körde vi hårdare än någonsin. Så nu har jag ont i hela kroppen. 
Kanske blir en tripp till en massör snart... Någon som vill pröjsa? ;)


Men det va ett jävla tjat



Om vårat kylskåp! Så nu har vi fallit för grupptrycket och ska åka och storhandla ikväll. Då jävlar ska ni få se! Skrattar bäst som skrattar sist! MOHOHOHOHAHAHAHAHHAHAHAFKLAJÖPDÅIOHROPMIBJNÖO;SIGM)O!



Viktväktarkylskåp!

Hungrig bebis




Oacceptabelt.


Ja, med sånt här bloggande lär jag inte vinna några blogawards. Men jag har en giltlig anledning! Har haft tapetserare här hela långa dagen. Nya tapeter i Elsas rum. Så himla fint blev det.
Passade på att möblera om lite också.

Bilderna är tagna med min iphone, därav den kassa kvalitén.




Små rosa blommor på.

Nytt.


Imorn kl 8 (!) kommer tapetserarn som ska göra fint i Elsas rum. Nya tapeter står på schemat. Fina med små blommor på. Kommer passa perfekt i lillans rum.
Idag har vi burit ut nästan alla möbler ur Elsas rum för att göra plats inför imorn.


Såhär ser det ut i vårt vardagsrum just nu

Debut



Elsa har gjort markdebut utomhus i helgen.


Fisken.



Idag har vi vart på babysim och Elsa dök under vattnet flera gånger. Hon va så himla duktig. Nästa gång ska vi få kort på det hela :)
Som ni förstår är alltså lillans öroninflamation borta och hon är sig själv igen. Så himla skönt. Vår annars konstant glada bebis har knappt dragit på smilbanden en enda gång på en vecka :( Men nu skrattar hon åt allt igen. She´s back!


Igår hade jag Elin, Ida och Annelie här. Vi grillade för första gången i år och käkade en god sallad med massa röror. Efter det kollade vi på Valentine´s day, riktigt bra faktiskt med typ alla skådisar i hela Hollywod.
Efter det så kände jag av magont och illamående igen så jag fick skicka hem brudarna vid 10.
Ringde till sjukvårdsrådgivningen idag och dom sa att jag förmodligen har en släng av maginfluensa. Man kan tydligen har det utan att spy?!
Fick tips om att äta lite och ofta. Undvika mjölkprodukter, stark mat, kolhydrater, fibrer och frukt. Hmmm va fan finns det kvar då? Kan ju inte äta nåt typ. Aja, viktigast var att dricka iallafall.


Nu har Elsa sovit i 2 timmar. Hon blir alltid lika trött efter badet. Men det är skönt eftersom då får jag vila bort det onda i magen.



Sjukt fint väder idag så jag vägrar blogga...

Sjukt fint väder idag så jag vägrar blogga :) men för er kännedom så sov Elsa till 10 idag. Halleluljah!!!


Mammas groda!


Mysig helg!


Ikväll ska jag hem till fab Ida och äta god mat med henne och Elin. Mike ska va hemma med Elsa.
Och imorn ska älsklingen ut och partajja så då är jag och Elin hemma hos mig och gosar med Elsa!
Love it!


Har mått illa hela dagen... Har iofs bara väntat på att jag ska bli sjuk. Helvete.

Idag klockan 21.00 höll vi en tyst minut f...

Idag klockan 21.00 höll vi en tyst minut för min älskade mormor som skulle fyllt 90 år idag! Saknar dig <3


Har vart på sjukan med Elsa. Igen :( hon ...

Har vart på sjukan med Elsa. Igen :( hon vill inte äta... Men d visade sig att hon fått öroninflamation på båda öronen nu och därför ingen matlust! Så nu jävlar ska det proppas antibiotika!


Zzzzz


Asså jag förstår inte hur mycket en liten skrutta kan sova?
Ser inte så skönt ut heller...


Ingen bra känsla!


Uschusch nu är det dags för vikväktarna ikväll igen... Känns SÅDÄR!!!
Har följt allt till punkt och pricka men det har ju inte gått så bra tidigare när jag vart sjuk... :(
Första gången: Gick jag "bara" ner 0,1 när jag hade magsjuka.
Andra gången: Gick upp 0,5 efter en dunderförkylning då jag inte tränat nåt.
Tredje gången: Är ju idag. Och jag är fortfarande inte kvitt förkylningen... OCH Elsa har vart sjuk så jag har bara vart hemma och gosat med henne.






Ive got a feeling. That this gonna be a bad bad weightlloss day.



Elsa!


Hej hopp!
Elsa är piggare idag.... Kan va mängden alvedon hon fått.
Här är en bild på henne från igår. Med mohikan frilla. Och sjuk. Den sjuke mohikanen.


Pluttan, kolla ögonen va hängig hon ser ut...

Lillan sjuk.


Va på barnmottagningen med Elsa idag och konstaterade förkylning och början till öroninflammation :(
Lilla gullan. Och hon skrek och skrek. Hungrig och trött. Rädd för läskiga doktorn. Men duktig va hon ändå. Hon har typ sovit konstant sen vi kom hem. Antibiotikakur i 5 dagar nu. Sen är hon nog sig själv igen!


Så fort doktorn gick ut och vi blev själva blev hon glad igen. Busunge!

Vuxenpoäng.


Har precis dammsugit efter HSB som vart här och installerat en stor frys OCH en stor kyl. Istället för en kylfrys. A ni fattar?!


Jag älskart!


Mike ska på arbetsintervju i Göteborg!
Hoppashoppashoppas!!

Bilder!

Här kommer lite bilder som va i kameran!


Mitt kusinbarn Anton döptes i Flen Kyrka 5/5-10 <3




Elsas dop i St Birgittas Kapell, Göteborg 10/4-10 <3





Babysim 25/4


Godkvälk! Mobilbloggar ifrån sängen dä...

Godkvälk! Mobilbloggar ifrån sängen där jag ligger och läser alex Schulman fantastiska bok. LÄS DEN! Imorn blir det lite bildregn för vi har äntligen tömt kameran på bilder som nu ligger i datorn :) Nåt speciellt ni vill se kort på?


Tackkort!


Håller på och pular med tackkorten. Så alla ni som väntar: DOM KOMMER!

Läste i en vett och etikett bok att tackkorten ska komma senaste 2 månader efter tillställningen. HA så jag har mer tid på mig :)

Skype!


Pratar på Skype med min bästa fru!
Älskar och saknar dig! <3


RSS 2.0