1 vecka imorn!

Dom växer så snabbt... :)
Börjar få lite smårutin nu. Känns skönt!
Jag längtar tills helgen. Familjen och Jonna komma plus att Mikes tentaplugg är över vilket betyder att han kan hänga me familjen igen :)

Hon e så söt nu lilla Elsa.

Idag va vi på skolan och hälsade på. Träffade dom finaste tjejerna. Underbart. Och Elsa sov som en stock hela tiden... Inget vidare sällskap ;)



Nu ska vi kolla vidare på idol. Utröstningen. Erik är överlägsen! Kunglig röst!

Morsning korsnng barnförlossning!

Elsa!

Nu är lilla skruttan 5 dagar.. Och det känns faktiskt lite grann som jag börjar få ordning på allt... Lite iaf ;) Vi va på BB i söndags för koll på Elsa och allt såg jättebra ut! Nu börjar besöken ramla in här hemma :) mamma och daggen kommer på torsdag, Jonna på fredag och pappa på söndag! D e skönt iaf att mamma å daggen sover på vandrarhem och pappa på hotell en av nätterna! Så slipper ja oroa mig över nätterna... Att Jonna ska sova här känner ja noll oro över, förutom att hon ska få tillräckligt med sömn till hennes viktiga match! Men det är hennes val ;) Igår fick vi en present med Posten av pappas tjej. En jättefin body från Lundmyr, och idag damp d ner ett kuvert från älskade Anna i jkp. En jättefin rosa stickad mössa som hon stickat själv. Så underbart fin! Tack tant Anna! Idag har ja lagt lillan i hennes säng första gången. Kan va skönt om hon lär sig å sova där för ja har sovit i soffan den vi kom hem! Vill tillbaka till min säng och min älskade! Så vi ska prova det inatt :) Tack än en gång för alla gratulationer och förlåt för att jag e megakass på å svara i telefon, men jag ska bli bättre. Lovar. Ska även lägga upp kort snarast! Kram på er alla!

Hemma och lyckliga!

Gud så underbart detta är. Ni förstår inte! Åkte hem samma dag som lillpluttan kom ut. Ville bara hem till oss :) Så idag va alltså min första dag själv hemma med lillan. Har haft det så himla mysigt. Gosat och åter gosat. Änsålänge är hon sjukt snäll men första dygnet sover dom tydligen extremt mycket för dom e slut efter förlossning. Blir spännande inatt och se om de vänder :) Tack så himla mycket för alla gratulationer. Det värmer! Ska lägga upp bilder så snart vi kommit underfund med nya kameran! Kram på er alla!

Förlossninsavdelningen!

Befinner jag mig på nu! Ett igångsättningsförsök har gjorts men d hände inte så mycket! Så nu blir det att sova här så görs ett nytt försök! En sak är iaf säker... Hur lång tid det än tar så åker vi inte härifrån förns bebis e ute ur magen :) Wish me luck!

Ny vecka, nya tag!


Plus 5 dagar idag. Fortfarande inte så jobbigt, förutom att jag börjat få extremt ont i ljumskarna... Speciellt när jag suttit still länge och är stel. Men det är ändå en smärta man klarar av. Känns som sjuklig träningsvärk typ.

Håller just nu på å kolla Svenska Hollywood-fruar. Sjukt skoj!
Imorn ska vi städa och KANSKE raka bort håret på Christofer :) Hoppas han går med på det!
MVC på torsdag också! Kanske känner för att klaga lite extra mycket då så dom sätter igång mig tidigare ;)
Känner lite dåligt samvete till Jonna som betalt biljett upp hit till nästa fredag så kanske inte ens bebis kommit då :( Ska göra mitt bästa Jonna. Lovar :)


Tjing tjong!

Pensionär!


Idag ska vi va pensionärer. Spela bingo med våran andra hälft stickan&elin.
Spännande.

Jag fick shoppa lite på stan igår, känns sjukt skönt för det va längesen. Har verkligen bara köpt till bebis på sista tiden.
A just det. Trodde jag fick värkar igårkväll. Men visade sig att jag bara va kissnödig, haha!
Jag blir galen av ovissheten!! Vill veta hur det känns. Asså inte så att jag längtar efter den extrema smärta jag kommer utstå men jag vill veta vilken slags smärta det blir. Huggande? molande? Help me!!

Va på tjejmiddag och förfest igår hos Maria. Trodde det skulle bli olidligt med fulla (men ack så underbara) tjejer, men det va faktiskt riktigt skoj! Och tokgod mat!


BTW så känner jag på mig att bebis kommer 2:a oktober. Nästa fredag. Mike har tenta, Jonna kommer, osv osv.
Skulle va så typiskt!


Puss och kram!

Nu va det helg igen!


Den här veckan har gått sjukt fort. Men det e bara skönt. Har ju inte gjort sådär jättemycket kan jag väl påstå... eller jo faktiskt en del hemma men inte utanför hemmet. Fast va spelar det för roll. Har städat, tvättat fönster, storhandlat, frostat av frysen OCH skrattat åt Anders Bagge varenda eviga dag. Undrar om han vet att han är så rolig?!

Så, nu har man alltså gått 2 dagar över tiden. Inte så jobbigt faktiskt. Det rullar på precis som vanligt.... Har inget å räkna ner till längre bara. Eller jo... Att bebis kommer senast 5:e oktober. Så max 17 dagar kvar :) eftersom man max får gå över 19 dagar tror jag det är.
Men d e kul med alla dom här pampersklubben och liberoklubben som jag har lyckats gå med i. Får bara massa utskick, både mail och hem i lådan, där det står GRATTIS MAMMA LINN osv.... Det gör mig inget iofs, än sålänge så tycker jag inte att det är så jobbigt.


Idag ska jag hänga lite med Petra (från jobbet) och lilla Lukas, snart 7 veckor. Bebisabstinensen ska stillas.
Sen ska jag tvätta och ikväll blir det middag och bio med Christofer och Elin. Flickan som lekte med elden. Jag tillhör väl en av dom få som inte har läst boken, men jag har inte läst den första heller och jag tyckte filmen va riktigt bra ändå.


Imorse stod Micke och kollade lite extra konstigt på mig och undrade vad det var som va annorlunda... Och konstaterade senare att jag har eyeliner på mig. OCH mascara. Haha tror jag har slappat till lite vad gäller göra mig fin. Men man har inte sån motivation när man går upp varje morgon, kollar sig i spegeln och känner sig som en badboll. Får ju inte på mig sådär jättemånga kläder heller så jag orkar liksom inte.... Men kanske ska ändra på det. Har ju som sagt ändå ingen tidsbrist på dagarna direkt :)


Igår åt vi tacos. JESUS vad gott det är.


Kram på er alla. Nu plingar dörrklockan. KOM IN!!

No, no baby!


Då var den över. Den beräknade födelsedagen. Så nu kan alla pusta ut. No baby.
Har tvättat fönster idag :) några av dom iallafall.

Nu ska jag sova så gott. Såååå gott!
Jag tror jag är världens lyckligaste människa just nu, väntar på bebis bara :)


Puss och kram alla härliga!




This is it!


Ja nu e det en dag kvar... Sen är det slut på nedräkningen!

En sjuk sak... Alla pratar och bloggar och twittrar om hur satans kallt det börjar bli. SKÄMTAR DU? Jag e så varm så jag håller på å avlida. Har alla fönster och balkongdörren öppen dygnet runt. Om jg skulle få men så fort kallblodiga Mike kommer hem så måste vi stänga. När jag går ut så klär jag inte på mig utan jag tar av mig strumpor för att kunna ha tofflor och tar av mig tjocktröja för att det e så skönt med kylan. "Kylan".

Allt såg hur som helst bra ut idag på MVC. Fortfarande lite högt blodtryck men så länge det inte stiger så är det ingen fara! Kul att min barnmorska bokat in ett kontrollbesök 8 dagar efter jag är beräknad. Tror alltså inte att den kommer ännu på en lång tid. Och det där med äta stark mat, tvätta fönster och gå i trappor är tydligen bara myt. Allt hänger på hormonerna.
När jag gått över 2 veckor så får jag gå på koll på förlossningen. Ser allt bra ut med mig och bebis så får jag hålla ut några dagar till sen blir det igångsättning innan jag når v.43 vilket är 7:e oktober. Så förhoppningsvis hinner bebis ploppa ut innan min söta Jonna kommer upp och bor hos oss en natt 2-3 oktober. Men en sak är säker... Jag längtar SJUKT mycket till både bebis och Jonna är här :D




Nä, nu ska jag nog spela lite poker tror jag! Va längesen...


Kram på er alla!

Nattinatti!


Nu ska jag ta mitt pick och pack å lägga mig.
MVC imorn hoppas allt e bra :)

Puss och godnatt mina kära!

Tummen upp för helgen!


Loppis, sällskapsspel, goda vänners umgänge, godgodGOD mat och vilande.
En toppenhelg.
Det enda som va minus är att jag vart alldeles för lite med min karl :( Men han har vart otroligt duktig och vart i skolan hela helgen. Så det är okej ändå!

Ska till MVC på tisdag då barnmorskan tyckte jag hade lite högt blodtryck. Men det ska nog inte vara några problem. 3 dagar kvar endast till BF. Sjukt. Helt plötsligt känns det som tiden gått fort igen. Är sjukt ivrig på att få ut den lilla iaf. Om ni nu inte hört det ;)


Alla tankar hos min kära vän i Huddinge som har det tufft nu. Tänker på dig kära gudmor. Love <3



Vecka 40.

Nu är du inne i den vecka då du förväntas föda, men i själva verket är det bara ca 5 procent av alla barn som föds på den beräknade nedkomstdagen. Du får räkna med plus/minus två veckor och de flesta föder efter det beräknade datumet. Om du går in i vecka 41, fortsätter du dina kontroller hos MVC som vanligt och i vecka 42 görs en extra kontroll på sjukhus med ultraljud för att kontrollera att både mor och barn mår bra. Ibland kan det behövas hjälp med att sätta igång förlossningen, då sköts det på förlossningen/BB. Din kropp är förberedd med en uppmjukad och delvis öppnad livmoderhals och snart kommer barnet att vara i dina armar.

Ditt barn är nu ca 38 cm långt från huvud till stjärt och ungefär 50 cm från topp till tå. Det är nu redo att lämna sin trygga tillvaro i livmodern och börja sitt nya liv utanför. Det kommer att behöva all din kärlek och omvårdnad. Barnet är utrustat med över sjuttio olika reflexer, nästan allt fosterfett är borta och 15 procent av kroppen består av fett. Moderkakan lossnar från livmoderväggen vid födseln och navelsträngen slutar fungera samtidigt som barnet tar sina första andetag. När dessa första andetag tas, utlöser det vissa förändringar i hjärta och artärer som gör att blod leds till lungorna. Dina graviditetshormoner kan påverka det nyfödda barnet. Både pojkar och flickor kan ha svullna bröstvårtor och det kan till och med innehålla små mängder mjölk. Även könsorganen kan vara påverkade - blygdläpparna hos flickor och pungen hos pojkar kan vara förstorade. Det är normala avvikelser och försvinner efter ett kort tag. Det lilla barnet har vid födseln inte mindre än 300 ben i kroppen, medan vuxna har 206. Det beror på att vissa ben växer samman när barnet blir större.



PEACE!

Helg!

Helgen är startad. Känns inte som helg dock eftersom jag vart ledig halva veckan :)

Igår tog jag en tripp till ersboda och köpte lite roliga saker. Bl.a en bröstmjölkspump för 550 kr. BILLIGT!!!! Eller inte. Men vad gör man inte?
Va inne på Mio och tittade runt och blev så satans sugen på att köpa nytt köksbord och stolar. Vårt är fallfärdig, på rikigt. Kom hem vid sex och gjorde mig redo för att äta torsk. Tror ni det vart så? Näää haha vi e så dåliga!

Mike kom hem från e-puben med Stickan och Elin och alla vi fyra åt olika middagar. Jag: grillad kyckling och potatisgratäng. Elin: frysrätt (d e verkligen d bästa hon vet). Mike: hemmahamburgare med friscobröd. Stickan: kotletter med kolyftpotatis och bea-sås.

Sen glodde vi på idol. Asså jag fullkomligt ÄLSKAR Anders Bagge. Jag skrattar så fort han öppnar munnen. Gjorde sen ett försök att kolla kändisdjungeln men det va utan tvekan det sämsta jag har sett. Hur tänker tv4?

Nu ska jag iväg på loppis och leta skrot :) Får se vad vi gör ikväll. Har förresten bokat biljetter till premiären av Flickan som lekte med elden till fredag! Får se så bebben inte ploppat ut då bara ;)


Jag längtar tills Jonna kommer upp! Saknar min chicks i cowboyboots!


<3

Överraskad? Jo tack!


Vi börjar historien med att berätta att vi håller på å tömmer frysen... Har torsk kvar. Vi har dragit oss i flera dagar för att äta detta. Vet inte varför. Så igår när Mike ska bege sig till skolan så sa jag till på skarpen att ikväll äter vi den där jävla fiskjäveln. Men nejnej, Micke ville inte utan skulle gå till Ica och köpa hem nån middag som vi skulle äta. Vilket lät spännande för det brukar vara jag som bestämmer maten... Och är det inte jag så blir det falukorv eller köttbullar. Så det här skulle bli kul.

Unger dan nångång så skriver mackan (bor här uppe i norr) till mig att han inte får tag på Mike på telefonen och han vill ha hjälp och bära nån hylla. Det e klart han hjälper till säger jag och som tack för hjälpen säger Mackan att han ska laga middag till oss. Vilket betyder att Mike slipper bestämma och vi slipper äta firre.

Micke kommer hem från skolan och vi gör oss iordning för att åka till mackan. Trodde jag ja.
Men på vägen säger han att han bara ska lämna en bok till Stickan som han har lånat. Så vi åker hem till Stickan och Elin och där står jag som ett fån och ska lämna tllbaka nån jävla bok så HOPPAR Elin, Maria, Ida, Therese och Maria F ( Nella och Ellen va också me på ett hörn) fram från ingenstans och skriker SURPRISE! Då ska vi tydligen ha babyshower. VA? Jag fattar ingenting. Ingenting. Jag fattar fortfarande inte. INGENTING!!
Så dom här underbara brudarna har planerat en myskväll med supergod middag, presenter, godis och idol! Ni är för underbara <3


Som sagt så är jag fortfarande i chock. Att ni har kunnat hålla detta hemligt för mig är en gåta. Jag som är så nyfiken och lyckas luska ut allt annars. Och Mike förstår jag defenitivt inte hur han har kunnat hålla detta?!



Tack än en gång mina underbara brudar här! Ni har gjort min helg, hela min vecka. Hela året!


Ps. Jag undrar dock fortfarande va Mike hade valt för mat. Haha!

"Mammaledig"


Jag måste ju kunna titulera mig så eftersom jag går på mammapenning.
6 dagar kvar :D
Första "lediga" dagen igår som sagt... Fick väl inget särskilt gjort. Var ganska skönt att bara va. Diska, bädda, dammsuga bort hår från en söt liten vovve. Pratade även på Skype med min goa svägerska från Kina! Saknar henne och hennes familj SÅÅ mycket!
Vid 4 kom Mike hem från skolan och då vart allt genast mycket roligare :) Vi gick över till Stickan och Elin och kollade fotbollen och idol.

Idag är det barnmorsketajm. Ska va där om en timme. Få lyssna på hjärtljud och mäta magen och ta prover osv.
Så nu måste jag hoppa in i duschen och göra mig iordning för direkt efter mvc så ska jag och Elin till Ersboda och göra massa roligt. Mysorna, köpa matlådor, köpa nyckelband. Ja ni HÖR ju va roligt :P


Kram på er alla!

Ps. Det planeras visst nån slags surprise från mitt hjärtas sida för att "fira" att jag är föräldrarledig. SPÄNNANDE!

Sista dagen, sista minutrarna!


Känns konstigt. Skumt på något sätt. Har ju i princip jobbat heltid sen dagen efter studenten. Men det ska nog gå vägen det här med :)
Slutar om 20 minuter. Tjugo. Minuter.
Idag har vi tre stycken sjuka här på jobbet så det känns som jag går i rättan tid för att undvika svinis också. Hatar svinis. USCH.

Ikväll börjar idol :) perfekt start på mammaledigheten känner jag. Det blir brudkalas i våran soffa ikväll. Ska fira att just idol börjar, jag blir föräldrarledig OCH att Elin blivit moster idag till en liten flicka :) så himla söt. Hennes syster tyckte att förlossningen bara skulle ta typ en kvart... Vissa har det bra!

Kanske blir tacos ikväll också. Jösses vilken toppenstart eller hur?


En sak är säker. Är sjukt ivrig på att få hålla i den lilla bebben nu! DÖR av längtan!
Barnmorskan på torsdag då får vi se vad som sägs. Spännande!

Nej, nu ska jag göra bort det allra sista på typ ett år. Ett år!!


Puss och kram mamman (snart)



Bra helg!


Nu är det snart dags å sova efter en toppenhelg! Poker vet ni! Men kräftskivan igår va riktigt trevlig! OCH GOD!
Men asså den hysterin som utbryt av 20 fulla människor (minus jag och Mike) när Zlatan gjorde mål var sjuklig!! Helt sjukt! Men amazing! Och skönt.

Bara 2 dagar kvar med jobb nu innan "ledigt". Sen ska jag sätta igång med alla mina projekt här hemma :) för jag är ju ganska känd för att va bra att få arslet ur vagnen... eller inte! Och med goda råd från Petra så har jag bestämt mig för att skämma bort mig själv med fotvård innan bebis kommer. Efter att ha gått i tofflor och flippisar hela sommaren så mår nog fötterna inte så bra. Ska bli himlans skönt!

Pratade med min söta fru på Skype idag, från andra sidan jorden. Jösses vad jag saknar henne!!
Har även haft en sjuklig ätardag idag. Men det får man. Ibland.


Vi hörs imorn!
Tjingeling

Såå trött!! Zzzzzz!


Min duktiga man begav sig till skolan imorse och jag kunde inte somna om :( Men snart hoppar jag in i duschen och ska göra mig tjockisfin. Jag ska till stan och träffa Petra och Lukas (1 månad). Har man bebisabstinens så har man ;)

Pokern igår blev lyckad.. SJukt rolig! Va himlans massa folk här ett tag men det gick det med. Freddan vann, Adde tvåa och mitt hjärta kom trea! Måste göras om igen snart.. Det är ju så sjuuukt roligt!!


Kräftis idag alltså! Mums! Har inte ätit kräftor på hur länge som helst. Fotbollen ska ses efter! Hoppas dom lyckas bättre än damerna igår!!

11 dagar kvar! KOM UT!

Over and out!
/Limpan


vecka 39!


Du kan känna dig tung och trött och ha kraftiga förvärkar. Livmoderhalsen mognar för förlossningen. Livmodern tar nu upp all plats i bäckenet och en stor del av buken. Den trycker mot bröstkorgen, och det kan hända att du känner dig riktigt besvärad av graviditeten nu. Har du blivit rödflammig i ansiktet, så beror det på att hjärtat och blodomloppet arbetar hårdare än någonsin med. Förmodligen börjar din vikt plana ut och vissa kvinnor går till och med ned i vikt den sista veckan före förlossningen. Oroar du dig för något! - Vad som helst, så ta upp saken när du är på kontroll hos din barnmorska.

Barnet väger nu ca 3,5 kg och är omkring 37 cm långt från huvud till stjärt. Fostervätskan förnyas var tredje timme och det mesta av lanugohåret har fallit av när födseln nu är nära. Barnet sväljer hårstråna tillsammans med andra utsöndringar och allt hamnar i matsmältningsapparaten. Det kommer ut som barnbeck vid första tarmtömningen. I lungorna ökar produktionen av ytaktivt medel ytterligare, samt lungmognaden. Navelsträngen är omkring 51cm lång och är ungefär lika lång som ditt barn från topp till tå. Nu kan det vara svårt att märka barnets alla rörelser.

Sådär skriver alltså gravid.se om hur jag och bebis förväntas må den här veckan. Kan ju inte svara för hur bebis mår men jag mår då inte dåligt eller känner mig besvärad. Lite framtung kanske ;)


Idag är det alltså fredag... Äntligen!!
Ikväll blir det pokerspelande med goda vänner hemma hos oss! Riktigt skojigt! Och imorgon ska vi på kräftskiva hemma hos Adde och Therese. Ska bli himla spännande att se fylleslaget efter alla snapsar... Har ju trots allt aldrig varit nykter på en kräftskiva på väldans många år.


Nä, nu måste jag jobba vidare så jag hinner klart allt innan fredagspizzan som ska ätas till lunch :)


Tjingtjong!

Detta känns som det var på tiden :)


Jaha, nu var det min tur också... Spännande det här :)

Blir mammaledig från och med 9 september så jag måste ju ha nåt å göra på dagarna när lillskiten sover!
Är alltså inte mamma än. Beräknad till 16 september men jag är säker på att jag kommer gå över 2-3 veckor... Only God knows!

För er som inte vet så flyttade jag till Umeå (från Stockholm och mitt älskade Huddinge) 1:a mars 2008.
Träffade mannen i mitt liv på allén i Göteborg en sen tisdagkväll på semestern för lite mer än 2 år sen.
Till saken hör ju att han pluggar i norrland...
Efter ett halvårs distansförhållande stog jag inte ut längre utan tog mitt pick och pack, åkte från fjollträsk och landade i härliga Umeå. För övrigt Sveriges finaste stad enligt mig själv. Speciellt på vintern!


Puss på er alla där ute.
Skriver nån dag inom kort!




RSS 2.0