Nya planer.


Ja hörrni ni ni, här går det undan i svängarna!

Bilden i förra inlägget var på vackravackra göteborg. Men kom ju på lite snabbt att lillan har öroninflammation så då är det inte bra att flyga :(
Så blir nog en trip nån annanstans istället. Men jag kan inte avslöja vart riktigt än för jag ska kidnappa med mig Elin så det blir en surprrrrise!


Hemlig trip!


Blir nog en spontantrip imorn till.....



Kan ni gissa? ;)

Midsommar i Möcklehult.


Här kommer bilder från midsommar. Det är JÄTTEMÅNGA bilder!
Är du beredd?

Midsommarafton




Dagarna efter




Vi har haft en toppenhelg i SMåland. Tack Pernilla och Peter för att vi fick komma!

Tack morfar!


Tack morfar/pappa/svärfar för den jättefina outfiten!

Abrupt avbrott!


Det va meningen att jag skulle skriva ett lååångt inlägg med maassor av bilder från vår midsommarhelg. Men så har lillan vart ledsen hela dagen lång och jag kände genast att nåt var fel för hon tog sig om huvudet och öronen hela tiden.
Vi spenderade en timme på akuten (som tur var visade japan-paraguay, annars hade väl inte Micke följt med) och öroninflammatoinen är ett faktum. Stackars min lilla snutta. Nu blir det pencillin för hela slanten!

Imorn kommer bildregn från helgen i Småland.



Sol och bad ute idag. Men nu är det fotbo...

Sol och bad ute idag. Men nu är det fotboll. Hejja England. Just nu ligger dom under men domarna missade ett mål! Dom förtjänar att vinna nu! Imorn åker vi norrut igen.


Sliiiiiten. Men på't igen ba!

Sliiiiiten. Men på't igen ba!


Woohoo! Mottagning finns men den är minim...

Woohoo! Mottagning finns men den är minimal. Nu är vi i möcklehult i Småland. Vi har hunnit köra hit från Sthlm, äta midsommarmat, dricka snaps och champange, plocka blommor och snacka skit. Älskar det här livet! Får väl se om vi hamnar här eftersom Micke vill jobba på Ikea i Älmhult :)


Midsommar!


Ikväll tar vi flyget till Sthlm vår lilla familj. Där sover vi kvar en natt och hänger lite med mamma och Daggen.
Tiiiidigt som satan lånar vi pappas bil och kör ner till Älmhult.
Midsommarfirande i Småland alltså, med Mickes systrar och co. Bilar tillbaka måndag vid 12 och äter middag med pappa på flygplatsen för att sen flyga tillbaka till Umä på kvällen!

Kvalitetstid när det är som bäst!

Det är ingen mottagning what so ever i Älmhult så har ni otur så bloggar jag inte på hela helgen.


Trevlig midsommar allihopa!





Stora tjejen!



Idag blir Elsa 9 månader! Min stora snutta!


Dagens middag.


Idag har vi ätit hemmagjord pizza. Det var så sjukt gott! Kan varmt rekomendera. Jag tror att folk tycker att vi har ganska konstiga saker på våran pizza men vi gillart!

Tomatsås, ost, skinka, bacon, banan och ananas (dock glömde vi the pinaple)



Tummen upp av mig (som har totalt olika storlek på ögonen????)


Tummen upp av min älskling


Elsa gillade också maten. Trots att hon fick gröt med majskrok som efterrätt



Observera att Elsa tydligen ärvt skelandet från mig :(

Look alike?


Elsa är ett barn som ska va överallt och ingenstans. De sista veckorna så har hon börjat ställa sig upp. På allt! bord, stolar, dörrar väggar, lådar... Ja, you name it. Tyvärr har hon inte lärt sig "komma ner" ännu. Så hon ramlar. Allt som oftast. Hon är ett sk buckligt barn. Bulor i hela huvet.
Så igår tog vi oss i kragen och köpte en "hjälm" till henne. En mjuk sak som sitter som ett pannband. Och jag måste erkänna att hon ser hemskt lustig ut. Som en blandning mellan amish och sjöman.



Men när hon har på sig "hjälmen" så tyckte jag hon va lik nån... Och nu har jag kommit på det.

Vad tycker ni?

Elsa Hedenstierna



Petr Cech


The wedding!


Men hörrni... Jag måste ju prata om bröllopet. Jag kommer leva på detta bröllop i flera flera år. Inramning av löpsedel and so on....
Jag satte på tv:n vid halv 9, och kollade till klockan 23.45. Med avbrott på två timmar för att besöka systemet och diverse klädbutiker.

Jösses i min låda så fint det var. Vi måste ju ha världens snyggaste kungafamilj. Lätt!
På kvällen hade vi förfest hemma hos Ida och kollade alla tal och grät omvartannat.
Jag älskar våran kungafamilj!

Familjen Westling. Vilken familj som var verkar ha fötts med talets gåva. Vilka tal av pappa och son. Kollar dom om och om igen på svt play.

Men, så till det spännande. Jag verkar va en av få, i min ålder, som verkligen blev helt frälst av denna dag och detta historiska ögonblick.
Vad tycker ni?


Länge leve brudparet och bevara monarkin och allt det där!


Det finns faktskt en positiv sak med att v...

Det finns faktskt en positiv sak med att vara bakis. Att man får äta dom mest konstiga sakerna. Det känns lite som när jag va gravid för då kunde jag också äta typ middag till frukost eller tvärtom. Så dagens frukost bestod av baconomelett och vitlöksbaguette. Lunchen blev dom där nya chipsen som är ugnsbakade. Endast 7,5% fett. Middagen är lite oviss änsålänge... Får se vad huvet vill.


Bakis.

Bakis.


Idag smäller det! Tv:n står på hela dagen ...

Idag smäller det! Tv:n står på hela dagen lång! Hejja hejja bevara monarkin!


Tråkdag.


Idag är det tråkigt!
Jag vaknade runt kvart i 9 och gav Elsa välling men då somnade hon om direkt. Så jag låg i sängen till 9 och kunde inte somna om och Elsa va inte uppe och roade mig på morgonen.
Vid kvart över 9 vaknade lillan och hon fick välling igen. Då vart det lite roligare... Hon är så lustig min lilla prinsessa!



Nu ville lillan sova middag och jag har tråkigt....
Tråkväder - check
Micke på jobbet - check
Elsa sover - check
Micke har bilen till jobbet - check



Jag har tvättid kl 4 så jag kan inte åka iväg direkt...


MEN:

Elin kommer ikväll! Lycka!

Vi ska mysa ikväll och imorn blir det bröllopet på tv och sen utgång på schlagerklubben. Ååå så jag längtar!

 

 

Ge mig tips på vad jag kan göra idag på dagen inomhus?!


Gårdagens middag!


Eftersom lunchen igår blev lite lyxigare än vanligt så va jag lite orolig över standarden på middagen.
Men jag slog på stort. Blev lång förberedelse och mycket tanke. Mixtrade lite med receptet också.
Jag kände mig verkligen stolt över resultatet och det va himmelskt gott.
Detta ska jag lätt göra fler ggr.


Kvällspromenad till lekparken.

Bildregn






Så himla mysigt!

Lyxlunch!


I vanliga fall äter jag alltid tråkiga saker till lunch. Väntar in i det sista tills jag är superduperhungrig så jag måste äta fortfortfort. Brukar bli allt från köttbullar till omelett till soppa. Inte så spännande.

Men idag hade jag mat över från gårdagens middag. Så dagens lunch bestod av kycklinggryta med aprikos i och bulgursallad. Så galet gott. Jag va nästan sugen på att ta ett glas vin till det. Men så blev icke fallet.
Frågan är nu bara vad vi ska äta till middag?


Japp, spinning va namnet. Jag klarade det ...

Japp, spinning va namnet. Jag klarade det galant! Faktiskt väldigt kul och skönt och det blir nog en tradition detta :)


Å herregud!



Hur ska detta sluta?

Dr Martens

Vill ha Dr Martens (Pascal):


Finns dom bara på nätet tro?

Pernilla ring mig!!!!

Pernilla ring mig!!!!


Asså heeelt sjukt. Ida va här tidigare o...

Asså heeelt sjukt. Ida va här tidigare och helt plötsligt kände vi hur det mullrade och skakade. Men fotbollen va på så högt så vi trodde att vi inbillat oss. Strax före 23 kände jag att det skakade igen. Gick in å kollade Aftonbladet och såg att det vart jordbävning i Norrland. Aaaaaaaaaaa! Nu är jag rädd!


God morgon!


När jag borstade tänderna nu på morgonen så tyckte Elsa att jag va dålig som inte plockat upp min necessär ännu. Så hon tog saken i egna händer.


Äter macka själv. Utan kladd.


Min helg.


Jag har haft en fantastisk helg i Stockholm.

Torsdag:
Landade halv 10 och blev hämtad av pappsen. Vi åkte direkt till mitt andra hem, IKEA, och när vi gick ut därifrån (då jag vart på stockholmsk mark i 1½ timme) var jag ett soffbord rikare.
Därefter hem till mamma för att lämna av packningen, köpte thaimat och åkte hem till min favoritbrorson Jack. Han var även anledningen till att jag var i 08 denna helg (se lördag). Elsa och Jack lekte i trädgården och jag och Jacks mamma, Helena, snackade skit och åt lunch. Jacks pappa (Seppo, Sebbe, Sebastian, Basse) kom efter jobbet och vi hängde i trädgården hela eftermiddagen och kvällen. Senare kom även mamma och Daggen. Det var dags att sätta upp partytältet, vilket visade sig vara en näst intill omöjlig uppgift. Men vi lyckades. Typ.
Vid halv 10 åkte vi hem till mamma och skulle lägga lillan, det visade sig att resesängen som Elsa skulle sova i var spårlöst borta så Daggen fick åka iväg och hämta en annan säng. Hon somnade tillslut och vi åt en extremt sen middag i form av hårdmackor och soppa.

Elsa sov hela vägen på flyget


Hos Jack och Helena


Fredag:
Blev hämtad av pappsen för att åka iväg att äta lunch. Alice (brorsdotter), var med Pontus och mamma på jobbet och hon var extremt uttråkad så vi fick äran att åka iväg och hämta henne där så hon följde med på lunch. Vidare till min farmor och hälsade på. Köpte lite klistermärken till Alice och lämnade sen tillbaka henne till Pontus. 
Efter detta åkte jag till Jack igen och tog vid där leken slutade dan innan. Seb och Helena åkte iväg och handlade inför lördagen och jag fick äran att barnvakta Jack lite. 
Jag och Elsa tog en tripp till gudmor Jonna och lekte med katterna. Hem och åt pasta carbonara med mamma. Elsa somnade vid 9 då tog jag ett glas vin och snackade skit med världens bästa mami.

Påväg att hämta Alice för lunch

Lunch

Farmor och Elsa

Tufft att passa 2 barn :P


Lördag:
The big day! Jacks dag.
Jag och Elsa tog först en tripp till Elsas andra gudmor Eleanor för att busa och kolla in hennes nya otroligt fina lya. Hann även träffa hennes föräldrar som jag typ inte sett sen skoltiden eller nåt.
Ilade till Jacks namnfest. Så himla fin dag och fint ordnat av Sebastian och Helena. Hänvisar till http://alandslas.blogspot.com/2010/06/namnfest.html där Lundis skrivit om den fina dagen. Altt var bara perfekt! Tyvärr blev det lite regn, men det gjorde egentligen inget då alla försvann in under partytältet och mös därinne dom få minuter regnet varade. Jack är den sötaste brorsonen man kan ha! När dom flesta åkt hem gick vi upp i läggan för att kolla lite fotbolls-VM.
Klockan slog 19.30 och jag fick plötsligt bråttom hem till Elli. Vindrickande, skitsnack och utgång stod på schemat. Till min lycka kom även Jonna och Bella med. Sjukt kul hade vi fram till att jag kom på att jag inte ätit nåt sen frukost. Kollade igenom Ellis tomma kyl och frys och fick nöja mig med nudlar till middag. Vi åkte till en grillfest och träffade överförfriskade Elin och Mickis. Ingen höjdare där så vi slutade på Imperiet. Ett hak på söder. Vid halv ett fick jag nog och åkte hem. Och tur var väl det för Jonna och Bella kom tydligen hem halv 7 på morgonen. Jag som skulle flyga dan efter.
Hos Jack

På kvällen

Söndag:
Duktigt trött och sliten men lyckades packa ner allting och äta frukost med mamma och Daggen. Pappa körde mig och Elsa till Arlanda och vi blev hämtade på Umeå flygplats av Micke. Som jag saknat honom.

Elsa badar i handfatet

Påvägen till Arlanda




Tack alla inblandade, mest Helena och Sebastian, för en härlig helg.

Hemkommen till Umeå. Orkar inte skriva all...

Hemkommen till Umeå. Orkar inte skriva allt idag men imorn får ni höra om min fantastiska helg!


Ikväll partajjar jag i 08-stad! Saknar Mic...

Ikväll partajjar jag i 08-stad! Saknar Micke men jag har faktiskt riktigt roligt! Kärlek


Godnatt.

Godnatt.


Det är regn och rusk och blåst idag. Å ...

Det är regn och rusk och blåst idag. Å jag känner mig så jätteglad. Låt det storma låt det regna, solen vindarna tar, för jag är så jätteglad idag. BadaBAM! Haha bästa låten från mellanstadiet :) Idag är det regn och rusk som sagt. Men jag ska hänga med Jack idag också så jag är glad! Först en lunch med pappsen. Jag saknar Micke så det värker i hjärtat. Usch, jag hatar att va borta från honom. Tur att Elsa är med och påminner om honom :)


Idag har jag hängt med mitt brorsbarn Jack...

Idag har jag hängt med mitt brorsbarn Jack hela dan. Han är så fin och glad och söt!


Väskorna är packade. Matlådorna står i kyl...

Väskorna är packade. Matlådorna står i kylen så Micke klarar sig i helgen. Jag har lite resfeber. Ses snart 08!


Pappa-morfar-svärfar!


Nu har pappsen lämnat oss. Det har vart jättemysigt att ha honom här. Blev till och med lite längre än vad vi hade planerat :)

Imorgon åker jag och Elsa till Stockholm. Det va längesen jag var där känns det som. I början på april. Vi stannar ända till söndag. Ska få träffa min älskade MAMMA <3 Även brorsor, brorsbarn, farmor, faster, kusiner, Elsas gudmamammor och mina bästaste av vänner!
Så vill ni hänga i Sthlm hör av er!



Kärlek!







Lunch hos Steve Galloway a.k.a dirty bird!

img_0434 (MMS)

Lunch hos Steve Galloway a.k.a dirty bird!


Ajajaj tänderna gör ooooont!


Ja, stackars liten! Men hon kämpar på. Glad emellanåt men så fort hon kommer på smärtan så gnäller hon lite. Men allt är överkomligt. Tycker mest synd om henne.

Jag och Micke gjorde tacos till oss tre idag. Satan vad gott det är!! Jaja, jag vet jag har sagt det förr men det är fan det godaste som nånsin gått i ett par skor!
Efteråt diskade pappa undan allt och nu får Elsa välling av sin morfar.
Imorn åker pappsen hem. Har vart riktigt roligt att ha honom här och vi har tjaffsat förvånansvärt lite :O


Kvällsmaten serveras!

God (?) morgon!


Ja natten var minst sagt speciell. ELsa kunde inte somna där vid tolv så inte jag heller... Sen sov hon i typ 1½ timmes intervaller. Och det tog kanske en halvtimme för mig att somna varje gång. Jag räknade ut att jag sovit typ 5 timmar. I inttervaller om en timme. Jag är trött som en gnu. Hur trött är en sån?

Men Elsa är glad och pigg. Verkar inte känna av tänderna just nu.


När Elsa fick tänderna nere så hade hon ju öroninflammation samtidigt. Och va lite smågnällig men efrtersom hon va sjuk så sov hon typ konstant i en vecka. Dag som natt. Så det märktes inte på samma sätt.
HUR LÄNGE HÅLLER DET I SIG???


Pigg och glad, vit choklad

Så konstigt. Lillan sover och har alltid ...

Så konstigt. Lillan sover och har alltid sovit tipptopp. 8-8 varje dag Och som alltid somnade hon utan protester kl 8 ikväll. Men när jag skulle lägga mig vid halv 12 så hörde jag hur hon gnydde lite. Jag väntade då med att lägga mig för att inte riskera att hon skulle vakna till. Hon sover ju inne hos oss denna vecka, remember? Hon slutade inte gny så jag gick in. Där står hon upp i sängen. Klarvaken! Så jag tog upp henne och gav henne välling, för då blir hon alltid trött, och sen fick hon sitta i mitt knä och lugna ner sig. Då lägger hon av VÄRSTA rackabajsaren. Så det blev till att byta blöja i mörkret... Så hon inte skulle bli pigg igen. Och nu har jag lagt henne, och jag har lagt mig i sängen men hon verkar fortfarande va ganska pigg. Men nu VÄGRAR jag ta upp henne. Sovrutinerna är viktiga för fortsatt samarbete mellan Elsa och hennes föräldrar! Vi har börjat ana att tänderna i överkäken är på G. Men vafan! Jag vill sova! Och stackars Mike som ska jobba kl 8 imorn bitti. Wellwell. Godnatt Elsa. Mamma säger SOV!!


Myrorna.


Hittade världens finaste skor till Elsa idag på Myrorna. Endast 45 kr.

Visst är dom bedårande?


Jobb!



Idag börjar Micke sitt sommarjobb på Västerbottenskuriren.
Jag och Elsa gick upp med honom imorse och åt frukost. Han va så söt när han sprang hemifrån sen och va lite smånervös! Han kommer klara detta galant för han är BÄST!

Pappa är kvar och idag ska vi åka och kolla på ett soffbord. Vårat (min mormors gamla med marmorskiva) har en lös skiva, och den där skivan sitter inte fast utan den är lös. Och nu har lillan börjat ställa sig upp, men hon når inte den skivan riktigt ännu. Men NÄR hon kan det då kommer skivan tippa och hon får ca 15-20 kg marmorskiva över sig. Huuaa! Så idag tar pappa och jag en tripp till Ersboda och ska kolla på mio och myrornas tror jag.


Min midsommarpojk förra året <3

Aaaaaaaaaaaaaaaaaa!! Imorn börjar Mike sit...

Aaaaaaaaaaaaaaaaaa!! Imorn börjar Mike sitt sommarjobb. Han är lugn som en filbunke men jag är så nervös att jag inte kan sova!!! Lycka lycka till!


Sorg!


Nu har hon lämnat mig :(
Elin har nu officiellt flyttat härifrån!
Hjärtat blöder!


Saknar Elsa :(

img_6807 (MMS)

Saknar Elsa :(


Goddagens!


Igår hade vi som sagt en hel dag på stan och hej och hå. Idag blir/blev det desto lugnare. Började med att klippa till min lugg, hos Elins mamma, som har blivit alldeles för lång för att vistas ute i. Tack Gunilla! Just nu sitter jag med toning i håret så utväxten ska väck den med.
Vid halv tre ska vi bort till världens bästa nationalekonom och fira hennes student med bubbel och lite tilltugg. Sen går vi nog bara hem och äter en smarrig middag följt av en film kanske:)

Nån som har tips på en tokbra film? Ingen skräckis bara för bövelen. Den värsta jag vet. Jag har fan mardrömmar i en veckas tid om jag kollar sånt. Blä!



Så, grattis finaste finaste Elin Engkvist som ska hämta ut sitt examenbevis idag och är då fääärdig efter 4 långa år! Du är GRYM!


Har haft en heldag med pappsen. Pappa beta...

Har haft en heldag med pappsen. Pappa betalar :) han har bjudit mig på lunch och sen betalat våran storhandling. Stoppet tack! Nu sover lillan och vi äter kycklingpaj framför talangfinalen! Vad gör du?


Ligger i sängen och kan inte sova men är...

Ligger i sängen och kan inte sova men är lycklig ändå. Efter snart 2 års förhållande med Micke så har jag vant mig vid att han snarkar ibland, men mest att han andas nåt så sjukt högt när han sover. Det är nästan så jag inte ens tänker på det längre. Men nu när pappa e här så har vi flyttat in Elsas säng i vårt rum. Och DÄR kan vi snacka snarkning! Asså hur kan en så liten ljuvlig människa låta som en traktor? Så nu kan inte jag sova. Men ligger och njuter av hur lycklig jag är av att ha dessa 2 underbara varelser i mitt liv. Älskar er min lilla familj <3


Pappa-morfar anlänt.


Nu har pappsen kommit.
Elsa fick lite presenter bl.a gåstol. Den va ju hur skoj som helst!! Och en babywatch, men den är väl mer för oss föräldrar.
Fick även med en present från mamma, en UV-skyddsdräkt som barn kan ha när dom är utomhus i solen. Den är lite stor än sålänge men den kommer användas flitigt ändå :)
TACK:)


Playdate!


Idag har Elsa haft playdate med Marias brorsbarn Jonathan, som är typ 2 månader äldra än Elsa.



Underbara barn <3

Spontant!


Igår hade jag en heldag på stan med mina fina tjejer!
Vi åt lunch på uteservering, kollade lite i affärer och satte oss med mellis till Elsa i solen i en fin park. Underbart är en underdrift!
Åkte sen hem och hängde lite här hemma, vidare till lekparken för att matchmejka Elsa med sin kanske blivande man Jonathan. Elsa ÄLSKADE att gunga. Det blir lätt fler gungtillfällen!
Micke pluggade hela kvällen i sovrummet så när jag lagt Elsa sprang jag bort till Maria för lite spontan-vindrickarkväll med tjejerna (även en nykomling, Kajsa. Extremt gullig människa).
Kom hem vid kvart i tolv och gjorde mina komiformtillsommarnövningar som jag hittat i tidningen Amelia.


Nu blir det matchmejking igen! Love is in the air!


Micke skriver tenta i detta nu. Skicka en tanke till honom <3

Jag kryyyyper!

img_6807 (MMS)

Jag kryyyyper!


Elsa vs Charlie Schulman.


Det är väldigt många som säger till mig och Micke att Elsa är lik Charlie Schulman (dotter till jordens bästa bloggare). Jag håller faktiskt med. Dom är hemskt lika. Charlie har väl mörkare ögon och Elsa har inte "hunnit" få lika lång mohikanfrilla :)

Vad tycker ni?


bild[34].jpg



Dom är sjukt söta båda 2 iallafall!

Hej på er. Idag umgås jag. Men inte med ...

Hej på er. Idag umgås jag. Men inte med bloggen. Grattis till Ida som kommit in i Sthlm och flyttar efter sommarn! Grattis och va kul för dig but you Will be missed!!


RSS 2.0