Kul tid på väckarklockan!

img_5013 (MMS)

Kul tid på väckarklockan!


Idag är det ju meningen att jag ska skriva...

Idag är det ju meningen att jag ska skriva om min dag. Men då jag endast myst med Micke och Elsa idag, eftersom jag ska jobba imorn, så den har inte vart så produktiv. Tänkte att jag ska skriva om min första jobbdag imorn istället. Vad säger ni om det? Nu ska jag krama Micke resten av kvällen!


Dag 5.

Vad är kärlek?

Svårt idag också.
Kärlek är så mycket.
Kärlek är nästan allt.
Så oerhört viktigt med kärlek!

Jag älskar så många och så mycket. Allt från Micke och Elsa till familjen, vännerna, mat och kläder.
Men hur som helst kärlek för mig är lycka. Självklart finns det olycklig kärlek också men det jag tänker på när jag hör ordet kärlek är lycklig kärlek!
Jag trodde jag visste vad kärlek var innan jag träffade Micke. Då fick jag verkligen uppleva vad riktig kärlek är. Jag va liksom hemma. Men sen kom Elsa... Den kärleken är obeskrivlig, jag har försökt förklara den många gånger för dom som inte har barn, men det går inte.
I och med att jag tänker på lycklig kärlek när jag hör ordet kärlek så tänker jag på besvarad kärlek. Från mina föräldrar och övriga familj, Micke, Elsa (som kramas och pussas konstant) och mina vänner. Jag älskar dom och jag känner verkligen att det är besvarat. Blir alldeles varm i kroppen nu när jag tänker på det!

Summa summarum; kärlek för mig är dom jag älskar och blir älskad av tillbaka.



Ps. Tacos älskar mig lika mycket som jag älskar det!


Dag 4.


Det här åt jag idag.

Som ni märkt har jag slutat med Dagens Middag. Mest för att det vart lite kaotiskt med nytt boende, flytt och allt vad det innebär. Kass som jag är så missade jag att det var det som var dagens ämne och missade ta kort på det. Dåliga jag! Men hur som helst så åt vi pasta carbonara, en av våra favoriträtter. Hur vi gör den? Jo, men det ska jag allt ta och berätta för er. Vi gör en enkel men ack så god version.
Man kan köpa Carbonarasåsen på påse i pulverform i matbutikerna. Gör som det står på förpackningen, när det kokat upp så häll i Keldas Carbonara crusch och den är klar och fantastiskt god! Servera med pasta och en god sallad. Man är mätt i ett år. Inte den nyttigaste maten kanske men mitt nya liv börjar på onsdag igen.

Jag kan berätta en annan rolig sak. Vi har blivit med lägenhet!!! Äntligen! Tajmingen kunde inte vara bättre. Min kära kusin Alexander har en trea i stan här i Göteborg och jobbar endast deltid då han pluggar samtidigt. Nu vill han börja plugga på heltid och kommer då inte ha råd att bo där under den tiden. Så då får vi hyra den. Den är så fantastiskt fin och jag ska lägga upp bilder så fort vi boat in oss. Billig hyra också vilket är ett STORT plus! Inflyttning sker 25 januari, på min födelsedag så det kallar jag en riktigt BRA present. Jag längtar så sjukt mycket!

Vad har ni ätit? Ge mig lite tips för veckans middagar tack!

Dag 3.


Mina föräldrar.

Min mamma, Agneta (Berg) Wiklander Peterzon (Olsson), kärt barn har många efternamn? Född och uppvuxen i Göteborg med min mormor Vera och morfar Rolf.
Startade tidigt en karriär i simning och tränade i princip varje dag både före och efter skolan. Vid 14 års ålder blev hon nordisk mästare. Fatta coolt!
Jag tror mamma har bott på 23 ställen i sitt liv, undra om jag går om henne med mina hittils elva?!
Numera bor hon i Enskede med min bonuspappa Daggen (just det, jag har ju typ fyra föräldrar) i en fantastisk lägenhet. Jag älskar den på alla sätt och vis men sörjer fortfarande att dom flyttade från huset i Huddinge som var ÄNNU finare och hade pool. Där hängde jag varje dag, hela sommrarna och mina kompisar likaså.
Mamsen jobbade tidigare på ett företag som hette sportverket som sålde det mesta inom sportartiklar. Då företaget gick i konkurs köpte mamma upp hela badkollektionen och startade upp ett eget företag, 1997, som skulle sälja badartiklar. För två år sen började bror Pontus också jobba där då det blev mer och mer att göra. Nu har dom även anställt en till, plus några säljare som jobbar för provision. Företaget går svinbra och dom säljer till dom flesta simhallar m.m. Kolla in deras hemsida http://awpdesign.se .
Min mamma är den bästa mamman som existerat på denna jord. Älskar dig mami och bästa vän <3

Pappa, världens bästa pappa, heter Per Eric Peterzon och bor även han i Enskede, med sin sambo Eva-Brigitta (kallas Pi) i en tvåvåningslägenhet. Pappa startade sin jobbkarriär på Adidas och jobbade där i 25 år. Efter högstadiet var han riktigt skoltrött och gav gymnasiet ett försök men la snabbt ner det och började som lagerarbetare på Adidas. Då pappa är väldigt driven och har säljet i blodet så arbetade han sig snabbt uppåt och har bl.a. suttit som (förlåt pappa att jag inte kommer ihåg alla korrekta positioner) typ försäljningsansvarig och inköpsansvarig, även med design och t.ex. hjälpt till att ta fram Gert Fylkings berömda, rosa träningsoverall.
I slutet på 90-talet började han på HSB Södertörn som tillvalsförsäljare och hade säkert 10 år där. När ekonomikrisen kom och HSB gjorde nedskärningar så var pappa tyvärr tvungen att gå. Det tog nog ganska hårt på honom eftersom han ÄLSKAR att jobba och blir rastlös så fort. Han har sökt jobb frekvent sen dess och vart på ett antal intervjuer, men då han inte är den yngsta tuppen i hönsgården så har det vart rätt så svårt. Men NU, äntligen, har han fått jobb. Han börjar 10 januari på ett städföretag och ska vara "dörrvakt", som ett ansikte utåt och försöka håva in nya kunder. Jag är så stolt över pappa som inte gett upp!
Pappa är bäst ingen protest. Finns nog ingen i världen som hjälpt mig så mycket som han, oavsett om det vart pengar, hämtning, lämning, trubbel med väktare efter en systemetinsident eller snattning av lösnaglar, fyllor bokning av flyg, deklaration, svåra papper att fylla i eller enkla telefonsamtal. Pappa finns alltid där och ställer upp i vått och torrt. Jag har sån tur som har en så kunnig och framåt pappa som vågar, kan och vill hjälpa till hela tiden. Du är bäst <3


Summasummarum: Jag hade aldrig klarat livet, varken som barn eller vuxen, om jag inte haft mina föräldrar vid min sida. Ni lyser upp min tillvaro! Tack för att ni finns!!


Dag 2.



Min första kärlek.

Det här blir nog det svåraste jag ska skriva om. Jag vet nämligen inte vem jag ska räkna som min första kärlek.
Jag var ju tokkär i flera samtidigt på både mellanstadiet och högstadiet. Jag nämner flera helt enkelt.

I nian träffade jag Danne. han bodde på söder och det var ju skitcoolt att vara tillsammans med en som inte är från Huddinge. Vi var tillsammans i lite mindre än ett år och det var det första "seriösa" förhållande jag haft, hur seriöst det nu kan vara när man är femton. Men just då och där var det ju vi for ever. Jag blev dumpad och hjärtekrossad tyvärr, för han tyckte jag var för krävande. Fick ingen riktig förklaring för han vågade inte ens säga det till mig själv.... Fegfan!

I tvåan på gymnasiet gick jag i samma skola som min nästa kärlek - Tarik. Han var ett år äldre än mig och från Bosnien. En himlans snäll kille som gjorde allt för mig. Vi var oskiljaktiga och var med varandra jämt. Jag sa flera gånger per lektion, till lärarna, att jag skulle ut och röka men det var för att jag skulle ut och träffa honom.
Efter ett år började mina känslor svalna lite, jag har ingen aning om varför, och när jag var två veckor i Magaluf med några brudar så kände jag att jag inte saknade honom så mycket som man kanske "borde" så jag gjorde slut. Det var den värsta tiden i mitt liv, just då, och jag ångrade mig flera gånger... Men tillslut valde jag att klippa alla band för att det skulle underlätta för oss båda. Nu är han gift så han klarade sig ganska bra...

Sommaren 2004 träffade min kompis Annelie en kille vid namn Peter. Han var inte så värst snäll mot henne så jag tyckte han var en stor skit och det fick han verkligen veta varje gång jag såg honom. Jag ignorerade så gott jag kunde och när jag inte kunde det längre så spydde jag galla och skrek på honom istället. I september gick jag på en maskerad och då kom det fram en kille som var utklädd till indian (omöjligt att se vem det var). Han förklarade att det var Peter, men jag kände ju många Peter, och jag vågade inte fråga vem av dom det var. Vi pratade hela kvällen och jag kände att fan vilken skön och rolig kille. Efter några timmar fick jag ju reda på att det var den där skitstöveln men då hade det positiva övervunnit det negativa. Jag kom aldrig hem efter den kvällen utan flyttade in hos Peter.
Vi var tillsammans i tre år och förlovade oss efter ett och ett halvt. Jag ångrar inte förlovningen för jag älskade verkligen honom men på samma sätt här så svalnade känslorna från min sida. Inte heller då hade jag nån aning om varför... Det visade sig att jag skulle få uppleva ett ännu värre breakup i mitt liv och jag grät i veckor, trots att det var jag som gjorde slut och ville det. Peter valde att inte ha nån kontakt med mig förns han hade kommit över mig. Jag tror det var ganska klokt faktiskt för efter ett tag började vi höras igen (då hade jag träffat Micke och flyttat till Umeå) och jag blev lite som en rådgivare åt vilka tjejer han skulle träffas. Trodde aldrig vi skulle kunna bli vänner igen men det blev vi. Och nu är han gift och har en toksöt son Linus och en jättego fru, så även han har klarat sig.

Trots dessa förhållanden så ser jag ju självklart Micke som min första kärlek då jag aldrig känt såhär för någon innan. Det är också det första förhållande jag haft sen jag blev "vuxen". Jag blev inte det förns jag fyllde 23 nämligen. Jag har inte tidigare känt mig mogen att skaffa barn med någon eller vilja något seriöst så som jag känner med Micke. Han är det bästa jag vet!

Pga av, eller tack vare, dessa förhållande så har jag hur som helst lärt mig väldigt mycker om mig själv och mina känslor. Innan jag träffade Tarik så hade jag aldrig gråtit till en film t.ex. Innan jag träffade Micke hade jag aldrig gråtit över lyckliga slut på filmer. Bara när det var sorgset. Efter vi fick Elsa gråter jag till allt. Jag har blivit som min pappa. Pappa gråter när gamla tanter ringer in till Bingolotto och vinner chips för ett helt år.



Ja ni, vad tycker ni? Var det okej att skriva om fler än en?


Hej på er! Måste tyvärr göra er besvikna o...

Hej på er! Måste tyvärr göra er besvikna och skjuta upp dagens "svar" tills imorgon. Micke har en telefonintervju på engelska imorn bitti så han sitter med datorn och förbereder sig. Har även förstått att ni vill se resultatet av håret. Jag är inte blond. Ännu. Det är en process där jag ska slinga typ en gång i månaden... Men det är betydligt kortare. Lägger upp en bild tomorrow!


Dags att bli blond.

img_5728 (MMS)

Dags att bli blond.


Dag 1


Blev massa fel och övriga stavfel först så har nu uppdaterat med det rätta!

Presentera mig själv

Jag heter Linn Agneta (efter mamma) Peterzon. Född 25 januari, kl 11.34, 1985.

Startade mitt liv på Solhemsvägen i Huddinge. Flyttade i tidig ålder till Strömkarlsvägen. Mamma och pappa skilde sig 97, flyttade både två, och jag bodde varannan vecka. Mamma träffade Daggen 99 och dom flyttade in i ett parhus. Några år senare flyttade dom vidare till Balingsnäs. Pappa hann även flytta ihop med sin nyfunna kärlek här nånstans. Hela tiden flyttade jag såklart med och bodde fortfarande varannan vecka (eller lite som jag kände för).
2004 flyttade jag in hos min dåvarande pojkvän Peter. Ett år senare köpte vi en lägenhet och ytterligare ett år senare köpte vi ett parhus i Tullinge. Efter att vi gjorde slut flyttade jag hem, men träffade kort där efter Micke som då bodde i Umä, och flyttade upp till honom. I söndags flyttade jag till Göteborg.
Detta resulterar då i att jag nu bor på mitt elfte ställe. Ganska bra jobbet på 25 år?!

Jag har en drös syskonskara.
Bror Sebastian 34 år, bor i Stockholm med min underbara svägerska Helena och min älsklingsbrorsson Jack som är 4 veckor yngre än Elsa. Basse är min halvbror på mammas sida.
Andreas 31 år, vet jag tyvärr inte så mycket om eftersom han knappt vill ha kontakt med oss. Han är min halvbror på pappas sida. Jag vet iallafall att han är gift och har barn, två tror jag.
Pontus 30 år, är min andra halvbror på mammas sida. Bor i Huddinge med min, också så underbara, svägerska Sara. Dom har dom gulligaste ungarna; tvillingarna Stella och Alice, 5 år, som är fasters ögonstenar.
Jerker 36 år, är min bonusbror (Daggens son) som bor i Farsta med sin fru Emma och deras barn Ingrid och Olof, 4 och 1 år.
Gustaf 35 år är Daggens andra son som bor i närheten av Globen. Han är stylist. Coolt!
Karin 27 år, är min enda syrra i denna stora grupp. Så skönt det var att få lite kvinnlig influens, i form av ett syskon, när pappa träffade hennes mamma för typ 11 år sen.

Mitt livs kärlek är Micke. Han är den mest underbara ni kan tänka er. Mamma brukar kalla honom en tankspridd professor och det tror jag är en tokkorrekt beskrivning. Ofta inne i sin egna värld :) Å vad jag älskar dig. Vi har vart tillsammans i drygt 3 år och han har lovat att vi ska gifta oss nångång på 2000-talet - bara 990 år kvar ;) Han har även gett mig den bästa gåva nån kan ge mig - Elsa! Kan inte med ord beskriva hur mycket jag älskar min dotter. För varje dag som går så blir kärleken bara större och större. 24 september 2009 kom hon till världen och sen dess är jag lyckligare än någongsin. Hon är skitrolig, kramgo, älskar att pussas, skratta och leka. Bästa leksakerna är bamse, dockan och snutten! Mamma älskar dig <3

Nångång på gymnasiet började jag jobba deltid på Intersport i Kungens Kurva. Gästspelade ibland i huddingebutiken också. 2005 fick jag jobb på posten och började kränga paket på Södermalm i Stockholm. Under första året jobbade jag kvar på Intersport för att få in extra pengar. Jobbade då 12 dagar i sträck och var ledig två, det var tufft men samtidigt en erfarenhet.
Fick jobb lätt och smidigt på posten i Umä, tack vare goda rekomendationer och att dom behövde folk i norr. Jätteskönt att jobba på ett så stort företag som finns i hela landet eftersom jag har en tendens att flytta runt en del. Har precis fått anställning på Posten i Göteborg och börjar om en vecka, lite läskigt och spännande men det kommer gå bra!

Jag har underbara vänner! Träffar dom inte så ofta tyvärr men det är som mamma brukar säga att när jag nu inte bor i samma stad som mina närmsta så ser man ju verkligen till att träffas och mysa eller festa ordentligt när vi väl ses.
För att nämna några: ElliMelli, Elli A, Jonna ZW, Fia D, Madde C, Linnéa H, Jessica L, Sofia N, Sofia L, Annelie G, Elin I, Anna K, Nella C, Ida E, Elin E, Maria W, Petra K, Ellen R, Mickis V! <3 till er!
Vill också  nämna nyfunna vänner: Stina D, Åsa P, Therése B, Sandra F, Ullis H. Puss på er!
Är väldigt glad över att jag också har så bra kontakt med många i min, och även Mickes, släkt: Kusinerna Maria, Alek, Christopher och Jennifer. Mickes systrar Pernilla och Anette. Mickes kusin Angelica som är jordens bästa barnvakt och Elsas nya bästis.
Har förmodligen glömt en hel drös men ni är inte bortglömda för det!


Tror jag har fått med allt nu! Allt utom mina föräldrar men det kommer en senare dag.
Fråga om det är något ni undrar!


 


GAAAHH!!


Dessa flyttgubbar!
I söndags skulle dom ha kommit och hämtat våra grejjer nångång mellan 12-14. Dom ringde vid 12 och sa att dom blir sena och kommer mellan 16-17. Det slutade med att dom kom halv sju.
Dom skulle ha kommit ner med våra grejjer igår. Dom kom inte. Skulle ha kommit idag mitt på dan. Sen ringde dom och sa att dom var väldigt sena så vi räknade nästan med att dom kanske kommer imorn istället. Men icke!
Jag följde med mammas företag på stor middag på mässan där dom ställer ut. Mitt i förrätten ringer Micke och säger att flyttfirman kommer om 20 minuter. Så jag va tvungen och gå hem, eftersom Elsa är hemma och sover, så Micke kunde åka iväg och släppa in flyttfirman. Suck pust och stön jag blir så trött.

Så nu sitter jag här. I finfina kläder (i hopp om att jag ska hinna tillbaka till efterrätten) och kollar Bonde söker fru.
BLÄ!

Sätter igång med min utmaning nu:

Det går ut på att man ska skriva i 30 dagar, om något speciellt varje dag. Kan bli kul! ÄR NI ANDRA PÅ OCKSÅ?

♥ Dag 1 – Presentera mig själv.
♥ Dag 2 – Min första kärlek.
♥ Dag 3 – Mina föräldrar.
♥ Dag 4 – Det här åt jag idag.
♥ Dag 5 – Vad är kärlek.
♥ Dag 6 – Min dag.
♥ Dag 7 – Min bästa vän.
♥ Dag 8 – Ett ögonblick.
♥ Dag 9 – Min tro.
♥ Dag 10 – Det här hade jag på mig idag.
♥ Dag 11 – Mina syskon.
♥ Dag 12 – I min handväska.
♥ Dag 13 – Den här veckan.
♥ Dag 14 – Vad hade jag på mig idag.
♥ Dag 15 – Mina drömmar.
♥ Dag 16 – Min första kyss.
♥ Dag 17 – Mitt favoritminne.
♥ Dag 18 – Min favoritfödelsedag.
♥ Dag 19 – Detta ångrar jag.
♥ Dag 20 – Den här månaden.
♥ Dag 21 – Ett annat ögonblick.
♥ Dag 22 – Det här upprör mig.
♥ Dag 23 – Det här får mig att må bättre.
♥ Dag 24 – Det här får mig att gråta.
♥ Dag 25 – En första. 
♥ Dag 26 – Mina rädslor.
♥ Dag 27 – Min favoritplats. 
♥ Dag 28 – Det här saknar jag.
♥ Dag 29 – Mina ambitioner.
♥ Dag 30 – Ett sista ögonblick

Har mamsen på besök i Göteborg. Kvalitetst...

Har mamsen på besök i Göteborg. Kvalitetstid när det är som bäst! Kika in på http://luckylie.blogg.se sålänge och se vad jag blivit utmanad i. Börjar imorn! Tjingtjing!


Hallå eller?!


Så hälsar man här tydligen. Jävligt mysigt!
Idag har jag fixat och donat "här hemma". Plockat upp mina kläder, Elsas kläder, neccesär osv. Efter Elsas nap tog vi oss ut på fina avenyn och strosade lite. Men jösses så fint det är här. Gick över Hedens IP och då dånade Håkan Hellström i högtalarna över isrinken. Kände mig hemma där och då.
Inhandlade mat till middagen. Kycklingpaj - MUMMA!
Svärmor åkte och hämtade Micke på flyget och jag gjorde iordning maten tills dom kom hem. Elsa blev helt överlycklig när Micke kom innanför dörren och sa PAAAPPPAAA. Sen släppte hon inte honom förns han la henne i sängen. Pappa är bäst :)

Kollat på finalen av biggest loser (blir ingen invägning för oss tyvärr då vågen ligger nerpackad. Svärmor har en såndär gammal våg som inte är digital och dom litar jag inte på, vågar inte ens ställa mig på den), sen blev det Hollywoodfruar. Har jag sagt att jag älskar den dära Maria Montazami? Jag skrattar högt så fort hon öppnar munnen!
Kramats och pussats med min älskade har jag också hunnit med och letat bostäder.... Vill ju fortfarande ha den där på Norra Gubberogatan men den har inte lagts ut för försäljning än... Dom letar efter ett nytt boende först. Jävla skit! VILL HA NU!!!

Imorgon kommer flyttlasset. Så det blir till att åka till förrådet och slänga lite skit som står kvar där, för att förbereda inför våra grejjer. Micke har flörtat med svärmor så vi får ta upp vår tv och dator hit upp. Inte en chans att hans älsklingsprylar ska få stå i ett förråd så länge. Lite läskigt att nån kan älska tekniska prylar så mycket som han gör... Men jag klagar inte för det betyder ju att jag kan se på mina älskade serier på datorn.

Nu blir det godnatt. Känner att mina uppdateringar blir lite tråkiga här... Men ska försöka ändra på det så fort vi kommer på plats! Är det nåt speciellt ni vill att jag ska skriva om?


Nu är jag västkustbo. Göteborgsinvånare. O...

Nu är jag västkustbo. Göteborgsinvånare. Ordvitsare. Återkommer med mina känslor om allt imorn! GOA GÖBBAR!!


Sitter och beskådar lägenhetens tomhet. Al...

Sitter och beskådar lägenhetens tomhet. Allt är packat nu sånär som på tv:n och lite kläder som ska packas i Mickes resväska. Datorn är nere alltså blir det mms inlägg. Imorn blir en hektiskt dag! Städerskan kommer 09.00, babysm 09.30, flyttgubbarna kommer nångång mellan 12-14, träffa Petra och Lucas 14.00 för lunch, taxin går 14.50 och flyget går 15.50, byte av flyg i Sthlm, bli hämtad av svärmor i Gbg, "hem" och lägga lillan för att sen dö i soffan och sen sakna mike som inte kommer förns måndag. Puh jag blir trött bara jag tänker på det. Nu blir det sova några timmar! Hoppas jag orkar/hinner blogga imorn!


Sötaste.


Hon är så söt. Lilla älskling. Försöker försöker och försöker rita men lyckas inte. Skrattar läppen av sig när vi ritar nånting men blir frustrerad när hon inte själv kan kludda ner nåt på papper.

Morgonvällingmys.


Mysigaste stunden på hela dan.

Gräsänka.


Micke är iväg på en hejdå-utgång med grabbarna. Jag är gräsänka alltså. Har laddat upp med massa härliga saker och jag njuter faktiskt av att vara själv. Brukar inte göra det men nu har jag ju massa snarr och idol är på tv.



Dagens middag blev kyckling marinerad i sweet chilisås & ris med en kall kantarellsås. Svårt gott!

Man tager vad man haver...



...Sa Kajsa Varg.

Nu är kylen, frysen och skafferiet så näst intill tomt det bara kan bli. Och eftersom jag är en riktig middagstjej (bästa måltiden) betyder det att lunchen får lida och bli äcklig.

Observera även tallriken, då alla, nästan, köksgrejjer är nerpackade..

Vad tycker ni? Smarrigt va!?

Bollibompa.


Elsa har börjat uppskatta barnprogram. Helt sjukt, om tv:n står på med ett vanligt "vuxenprogram" så bryr hon sig inte, men är det barnprogram (oavssett om det är tecknat, skogsmulle eller hoppande fioler) så är hon helt fast. Ganska skönt sätt att varva ner på och gosa efter middagen.


Pappan i familjen är dock inte lika road...

Middagsbestyr.


En av dom godaste middagarna blev det idag. Jag älskar´t! Pasta Carbonara. Jag har skrivit hur vi gör den tidigare men är det nån som missat det och vill ha - Hör av er!

Elsa- teknikgalningen.


Hon är galen i allt. Den stationär datorn, den bärbara, mobilerna, hemtelefonen osv. Så fort hon får syn på nåt av detta så släpper hon allt och beger sig dit. T.o.m russinen.
Kolla här bara. Micke tog ett smygskott av Elsa när hon satt lutad mot kylen och åt dom älskade russinen.


Så fort hon fick syn på Micke (läs mobilen) skulle hon direkt fram och trycka, titta och säga hej. Obs suddiga bilder pga Elsas fart.

Current status!


Kärlek



Dom här bilderna har vi förstorat och har på väggen i sovrummet. Blir lika varm i hjärtat varje gång jag ser dom.

Vi är på gång.



Vi slänger varje dag. Minst två stora soppåsar and I like it. Idag har vi tagit ner alla gardiner och tavlor så vi har ett sånt där skönt eko i hela lägenheten. Elsa blir typ rädd för sig själv när hon ger ifrån sig sina ljud på en miljard decibel. Tror för övrigt att jag kommer vara döv innan jag är 30 om hon fortsätter med den här ljudnivån.
Micke åt ingen lunch idag så han va hungrig ganska tidigt vilket resulterade i att vi åt på olika tider. Jag fick alltså göra mat åt bara mig själv. Blev en drypande magisk god sörja; kyckling och ris med ett ton café de paris.sås.


Tallriken var tom utan, ett spår av mat i sikte efter fem minuter och jag var mätt i magen.


Full.


I magen alltså. Vi tyckte att vi vart så himla duktiga idag med packning, organisering och släng så vi unnade oss ett resaturangbesök på grekiska Costas. Med oss som sällskap fick vi Ellen och Pontus. Himla mysiga människor det där. Men fy satan så gott det var. Det var egentligen meningen att vi skulle äta tacobuffé men det stället var abonnerat. Jag blev helt sänkt först men den här maten var, nästan, lika god ändå.
Elsa var jätteduktig på Csotas och charmade alla runt omkring sig. Vi hade ju med oss bästa russinen. Men dom kan hon uppföra sig var som helst. Proppmätta som vi var gick vi till busshållplatsen (bilen är ju såld) men det dröjde innan den gick så då sprang vi till hemmakväll och köpte ett kg godis som vi nu nästan tryckt i oss. Magen krampar men ändå kan man inte hålla sig ifrån att äta ändå. Vafan är felet.

Vägning igår och jag gick ner hela 0,1 kg. HEJJA MIG! Men jag tycker att minus alltid är bra.
Vågär är för närvarande min vän då jag alltid gått ner varje vecka i fem veckor nu. Jag älskar vågen!

Nu närmar det sig verkligen flytt med stormsteg... Helt plötsligt känner jag mig tokstressad. Måste. Packa. Mera. Våra köksskåp innehåller för närvarande två uppsättningar av bestick, tallrikar, glas, en stekpanna och en kastrull. Känns lite fattigt men egenltigen behöver vi ju inte mer.

Världens roligaste snask.


Det är en bra dag idag.


Ja, idag har det vart en toppendag. Packat flyttlådor, släng massa påsamlat skit och Micke har klarat sin tenta! Grattis världens bästa älskling. Bara en tenta kvar till färdig civilekonom. Jag är så stolt!

Dagens middag blev en ljummen couscous-sallad med bacon. Himmelskt!


Farsdag middag.

 

Micke ville ha lax. Vi hade ingen potatis hemma tyvärr så det fick bli ris med kall vit sås till. Sjukt gott!




Hoppas ni har firat alla pappor ni känner riktigt ordentligt idag, för det förtjänar dom!


Farsans dag.


Idag firar vi papporna. Här hemma firar jag min pappa och Elsas pappa. Dom bästa papporna som finns. Vi la Elsa ganska tidigt igår, kvart över sju, eftersom vi skulle upp tidigt och hinna göra farsdag frukost till Micke innan vi skulle gå iväg till babysimmet klockan nio. För säkerhets skull ställde jag klockan på åtta och tur var väl det. Busan sov som en stock. Istället för att gå in till henne så gjorde jag frukost, blandade välling, gjorde mig iordning och packade allas badkläder och duschgrejjer. Halv nio gick jag in till Elsa och möttes av det här.


Huvudet vid fotändan som vanligt och efter två väckningsförsök fick jag liv i henne. Bytte blöja och gick in till pappa Mike i sängen. Lillan fick välling samtidigt som jag pratade sönder Micke så han inte skulle somna om. Frukost och stress men vi kom iväg nio iallafall.
Elsa var ett A-barn på babysimmet trots att hon inte alltid fattar att hålla andan så några kallsupar blir det. Men hon trivs som fisken och tycker det är skitkul. Ringde pappa och sjöng (vet inte ens om man ska sjunga denna dag, men jag komponerade ihop nåt) på vägen hem också. Min pappa är bäst!
Bonuspappa Daggen fick självklart också ett samtal, världens bästa bonuspappa!

Resten av dagen har vi packat och slängt. Slängt massa skit och det är så satans skönt. Jag älskar att rensa!
Nu kollar vi Inter-Milan.. Lagom kul men vad gör man inte för Elsas pappa på fars dag.


Men helt ärligt... Visst har vi förbannat tur att Elsa sover så bra eller har alla det såhär?

Kvällens middag.


Idag är det ju lördag vilket betyder Så mycket bättre. Ett magiskt härligt program som passar mig perfekt i smaken. Och när sånt bra går på tv betyder ju det middag framför tv:n. När Elsa somnat så satte vi oss i soffan med vitlöksstuvad kassler med ris och en god sallad till det.


Stek kassler i cantadou vitlök &örter och en skvätt matlagningsgrädde. Galet gott!

Håkan Hellström.


Idag sörjer vi lite här hemma. Just nu, i denna sekund, skulle jag ha stått på Hovet i Stockholm och hoppat, dansat, skrikit, sjungit osv till Håkans Hellströms musik. Jag älskar honom! Men eftersom vi flyttar nästa helg och känner att vi behöver både pengarna och tiden så sålde vi våra biljetter vidare. Jag är avundsjuk på varenda kotte som är där ikväll. Vill vara där NU!
Vi har pumpat Håkan nästan hela dagen i högtalarna på hög volym. Och dansat.

Här är mina sötnosar upptagen med att dansa och sjunga.



Håkan, Micke och Elsa för evigt i mitt hjärta!


Mysmiddag (kyckling tikki massala) och vin...

img_9680 (MMS)

Mysmiddag (kyckling tikki massala) och vin med min älskling ikväll. Därför är ni  bortprioriterade.


Busan äter själv.


Monsterpowerwalk.


Halv elva gick jag och Elsa hemifrån för att gå ner till motorcentralen och lämna reservnyckeln till bilen. Vidare därifrån till jobbet för att lämna tillbaka passérkort, tankkort och för att rensa ur mitt skåp. Vi var kvar där i kanske en halvtimme och snackade lite skit med Petra, som jag kommer sakna nåt enormt.
Tillbaka hemåt och kom innanför dörren klockan 2. En jävla monsterpromenad och det känns som jag gått ner fem kilo idag. Ganska bra det här med att inte ha bil ändå.
Elsa somnade i vagnen. Helt sjukt, hon har inte gjort det sen hon var fem månader och vi ändrade till sittvagn. I´m in chock! Dock gjorde detta att hennes sömn vart rubbad idag på dan och hon va tokpigg på kvällen. Satt och höll låda medans vi åt falukorv och makaroner. Sjukt gott!

På söndag är det fars dag. Glöm inte det! Oj, vad vi ska fira. Micke ska få äran att packa en flyttåda i present av Elsa!

G´day mate.


Kan härmed checka av ännu en grej på saker-som-går-som-jag-vill-listan.
Bilen såld - check!

Sååå skönt! Har för tredje gången (ägt 3 bilar nämligen) konstaterat att det inte direkt är en investering i att köpa bil. Jaja, sånt man får ta.
Vi firade med pizza och cider idag. Mumma tyckte vi. Och Elsa.
Nu kollar vi på poker och jag spelar poker samtidigt. Har bestämt mig för 100 gången i ordningen att jag ska bli pokerproffs och rik.
Ni hejjar på mig va?

Kramas!


Gårdagens middag.


Glömde ju skriva vad vi åt till middag igår. En enkel variant av pasta carbonara. Köpt knorr 'pasta carbonara' på påse. Vispa ner det i 2½ dl vatten och låt koka upp. Tillsätt Keldas 'carbonara crusch' och sedan knaperstekt bacon. Voila!!


Till det en tomat sallad.

Det här är godare en vanlig, riktig, carbonara tycker jag! Så det så! PROVA!

Duktig tjej.


Idag har Elsa ätit med sked själv första gången. Alltså hålla i skeden, ta mat från tallriken och stoppa i munnen. Tror ni man blir stolt eller? Så duktig är hon. Svårt att fånga det på bild för så fort hon ser att jag tar upp mobilen så vill hon ha den.


Men här är ett bevis iallafall. Observera den goda efterrätten hon fick; kalla köttbullar och majs... Mums?

Busunge!!


Allt faller på plats.


Allt går bra. Förstår inte vad jag har gjort för att förtjäna detta.

*En person har tackat ja till våran lägga och flyttar in 1 december = endast ½ hyra för oss istället för 3.
*Vi har 168 föräldradagar kvar istället för typ 90 som vi trodde = Bra om inte Elsa kommer in på dagis direkt.
*Vi har sålt massor av onödiga möbler som vi inte ville ha kvar = 3500 kr.
*Jag har världens bästa svärmor som vi får bo hos tills vi kommit på plats i Göteborg.
*Jag har världens bästa pappa som betalar våra flygbiljetter till Götet.
*Jag har världens bästa mamma som betalar vår flyttstädning.
*Jag hade pengar på fonder, som jag inte visste om, som ska betala fakturan till flyttfirman.
*Vi  har packat det mesta redan och det är hela 2 veckor kvar.
*Motorcentralen  vill köpa min bil, om jag nu inte skulle få den sålt på blocket.
*Den älskade lägenheten vi hittat på hemnet är fortfarande inte såld.
*Jag har fått jobb! Börjar 1 december.
*Jag har världens bästa dotter och sambo som jag älskar!


Men ja, ni hör ju!

Biggest loser invägning 4.


Ja, sista invägningen. Skulle det vara men vi har bestämt oss för att hålla på lite till. Inte direkt tävling mellan oss fr.o.m nu men ändå bra att hålla koll.

Från förra veckan har detta hänt.

Linn -0,4 kg = -0,5%
Mike -0,2 kg = -0,2%

Sammanlagt på 2 veckor:
Linn -2,8 kg = -3,76%
Mike -4,3 kg = -4,72%


Hejja oss. Micke vill inte vara så officiell i framtiden med sin vikt säger han så det blir bara min framgång, eller "nergång" som kommer publiceras här. Och vem vet... När, eller om, jag når min målvikt kanske jag t.o.m vågar skriva min vikt.


Tröttmössa.


Jag va så himla trött igår att jag inte orkade sätta mig vid datorn och blogga. Därav det tråkiga mms inlägget.
Elsa va lite hård i magen igår (kul för er att veta va?) så hon fick världens bästa laxermedel/snacks som hon älskar. Så nu står allt rätt till i kistan igen.
Majsbajs.


Gårdagens middag var så jävulskt god.
Oxpytt med stekta ägg och rödbetor.


4 personer
400 g oxfilé
Lika mycket potatis
En stor gul lök
Kryddor efter tycke och smak
Ägg
Rödbetor

Gör såhär:
Sluta tro att jag nånsin skulle ställa mig att göra detta själv när det är magiskt gott på påse från Findus.






Hej mina nära, kära, vänner, fiender, okän...

Hej mina nära, kära, vänner, fiender, okända & kända (jomenvisst är det kändisar som läser min blogg)! Ligger i sängen och mms-bloggar, för idag blir det tidig sovning. Har packat ner i princip hela köket och vardagsrummet i flyttlådor. Det är ju faktiskt bara TVÅ VECKOR kvar till flytt. Godnatt på er!


Åka bilen!


Såhär ser Elsa ut när hon följer med mamma och pappa för att köpa godis strax före läggdags.

Så mycket bättre...


...när vi är tillsammans! Fantastiskt bra tv-program. Man får ett lyckorus efter varje avsnitt. Hittils har jag konstaterat att Lasse Berghagen är världens mysigaste människar, Thomas Di Leva är inte så jobbig som jag trodde utan jävligt skön och att Petter är så snygg så jag får ont i ögonen & att jag älskar hans musik.
Längtar efter dom resterande avsnitten och hoppashoppashoppas att det kommer köra igång igen. Tror Håkan skulle passa klockrent i det programmet!

Igår hade vi Pontus, Ellen och vovven Theia (till Elsas förtjusning) här på middag, som tack för att dom var barnvakt några timmar förra helgen när jag var i Orsa och Micke skrev tenta. Vi åt vår berömda kycklingpaj och det var lika gott som alltid. Pontus sprang iväg och jobbade på kvällen men Ellen var kvar till 1 och vi körde MIG. Micke krossade allt motståd och jag var dålig förlorare. Allt som allt en himla mysig kväll, men jag undrar bara när faan ska Elin åka ur idol? Hon är näst intill kass!

Packat 1 flyttlåda idag och gett bort halva köket till grannen (muggar och tallrika som vi hade tängt slänga, men han ville ha allt), grattis till honom som fick saker och grattis till oss som slapp åka och slänga.
Allt rullar på nu i flytten och vi har lyckats få en som vill bo i vår lgh från första december, vilket betyder att vi endast behöver betala en halv hyra istället för tre, JIPPI!

Köttbullar och makaroner till middag, ur en matlåda, idag. I mjukisbyxor och framför tv:n, med ett glas mjölk. Man kan nästan ta på kontrasterna mellan fredag och lördag.

Har celebert besök ikväll så bloggen är in...

img_1188 (MMS)

Har celebert besök ikväll så bloggen är inte prioriterad!


Dagens middag och outfit.


Varje dag när vi gör middag så blir det alltid, verkligen vaaarje dag, mat över som vi lägger i matlådor. Vi äter ju dessa matlådor till lunch varje dag men trots det så svämmar vår kyl över av rester. SÅ idag sket vi i att laga mat och tog direkt från kylen istället. Kändes lite som en restaurang då vi kunde välja på köttbullar & makaroner, lax & potatis, kasslergratäng eller pasta & köttfärssås. Jag tod det sistnämnda, hackade lite sallad och smulade över fetaost. Sjukt gott!



Dagens outfit på Elsa blev ett par jeans som hon fått från Nella i födelsedagspresent och sen en klänning/tunika/tröja som hon också fick i present men jag kommer inte ihåg från vem... HJÄLP MIG???
Observera att hon plockar ur alla kläder ur byrån. Ska nog börja kalla henne Messi!



Efter detta bestämde sig Elsa för att hon ska vara Lilleskutt på nästa halloween.


Och stöket fortsätter.


Medans vi packar ner i lådor, packar lillan upp.


Toppendag!


En förbannat bra dag igår.
Micke vann 2300 kr, jag fick jobb och jag fick allt gjort på min att-göra-lista.
Har inga krav eller förväntningar på den här dagen överhuvudtaget, så vi slappar bara idag.

Imorgon är det sista tentan för Micke EVER, förutsatt att han klarar den alltså. Så snart är han ingen student längre. Nu blir det jobbsökande på HÖG nivå.
Pappa ringde idag och sa att jag har 9400 kr på en fond, så dom pengarna plus pengarna för alla möbler vi sålt har vi nu klart med flyttpengar, som kostar 12000.. HEJJA OSS! Är det nåt som går dåligt just nu?

Efter denna helg blir det torpedpackning av flyttlådor och hemmamys heeela familjen. Varje dag.

Jag har fått jobb!


Jajjemensa, inom kort påbörjar jag min tredje postenera. Denna gång i Göteborg. Åh, jag längtar lite efter att börja jobba nu!
Posten rockar fett. Eller nåt?!

Dagens middag.
Kasslergratäng



4 dl ris
½ kg kassler
1 gul lök
3 dl milda laga lätt 4%
1 dl majonäs fettfri
1 dl sweet chilisås
200 g riven ost
Salt och peppar

Koka riset.
Skär kasslern i bitar och lägga i en ugnssäker form. Hacka lök och lägg i också.
Blanda matlagningsgrädde, majonäs, sweet chili och ost i en bunke.
Häll riset i formen och blanda runt. Häll sedan på röran.
Salta och peppra.
In i ugnen på 225 grader i 15 minuter.

1000 tummar upp!

Glömsk!


Idag har jag vart glömsk.
Glömt att lägga ut bilen på blocket, även att lägga ut svärmors soffa på samma sida. Jag har också glömt att ringa posten i Göteborg och motorcentralen i Umä för eventuellt sälja bilen dit.
Men det värsta av allt är att jag glömde ta kort på dagens middag OCH dagens outfit på lillan. Whats aaaaapppp?

Hur som helst så åt vi pasta med köttfärsås som min älskade lagade. Supersmarrigt. Hemligheten, om man inte har en jättevild fantasi, är krossade tomater med chili eller basilika - det blir supersmarrigt!

Fick en bild på Elsiepelsie som får duga. Toffs dagen till ära. Hur söt?



En kul sak. Vi var och storhandlade idag och köpte allt från mat till blöjor och sopsäckar. Blöjor kostar orginalpris på Ica Maxi 115 kr. Dom hade erbjudande för 89 kr = 26 kr billigare. Är man medlem i pampersklubben får man hem rabattcheckar på blöjor titt som tätt, köpter man ett paket får man 40 kr rabatt och köper man två paket får man 50 kr rabatt. Vi köpte ett paket och scannade in i självscanningsapparaten. Pensionärer som vi är. När vi kom till kassan så ploppade vi in rabattkupongen för ett paket och fick då alltså 40 kr rabatt = 66 kr billigare totalt. Då kom vi på att vi kan ju faktiskt försöka ploppa in den andra kuponen också, och det gjorde vi. DET FUNKADE! 50 kronor rabatt till = 116 kr billigare.... På ett paket som kostar 115. Fattar ni ironin? Skönt att få betalt för att köpa blöjor. ME LIKE!


Biggest loser invägning 3.


Ja, så igår var det då dags igen. Jag va helt bombis på att jag gått upp efter den här helgen med godis, vin, öl, chips och god (läs onyttig) mat.
Men trots detta:

Linn - 0,2 kg =0,26 %
Mike - 2,1 kg =2,41 %

Jävligt bra jobbat av Mike och jag är bara nöjd att vågen visade minus. Hejja oss!
Vi kommer vara snyggast på västkusten när vi flyttar ner!

Vår underbara helg.


Jag drar det ganska kort nu. Lättare för er att läsa också?!
Mitt flyg gick i fredags halv fem. En timme senare landade jag på Arlanda och möttes av hälften av brudarna. Jag, ElliMelli, Linnéa och Jessica körde i en bil. Mötte upp dom andra (Fia, Elli A, Sofia och Madde) på mcdonald´s lite utanför Gävle. Kramkalas och slänga i sig hamburgare stod på menyn.
Kvart i tio kom vi fram till vår destination - finaste Orsa. Ni ska bara veta vilken idyll det var.
Vi åt lite kex, vindruvor och ost. Till detta serverades självklart vin och jag och ElliMelli körde igång vår frågesport. Vinnare blev Fia. Förlorarna, Linnéa och Jessica, fick dricka en shot. Slutade med att alla drack en var.
Vissa drack ännu mer. Sen blev det twister (sjukt roligt spel), mer snack, musik och vin. Vi kom inte i säng förns halv 4, då var man lagom trött.




Första Elsafria morgonen och jag vaknade ändå vid 9. Ganska surt men det gick. Åt en smarrig frukost men mina dom bästa av dom bästa (jag kommer nog nämna curkus 5 miljoner ggr hur mycket dom här tjejerna betyder för mig men det får ni stå ut med, för dom är bäst!). Halva gänget åkte sedan vidare för att inhandla maten för kvällen, medans resten gjorde iordning lunch tills när vi kom tillbaka. Tacos MMMMM!!!

Efter lunchen var det dags att hoppa in i bilarna för att bege oss till Bondesökerfru-Susannes hästgård och islandshästridning. Tyvärr var hon inte där. Var kanske lika bra det då jag tappar talförmågan så fort jag kommer i närheten av någon som är en aningen känd.

Elli A fixar en riktig hästfläta på Fia.

Vi var hur som helst ute i 1½ timme och det var hur mysigt som helst. Jag, Madde och Jessica som inte har någon hästvana fick dom lite lugnare hästarna (islandshästar är kända för att vara lugna) så "min häst", Mirkvir, var en jävla tröttgubbe på 26 år men det passade mig perfekt. Det blev skritt och tult (stavning på båda), ingen galopp tyvärr för Madde vågade inte men det gjorde egentligen inte mig något.
Efter detta bjöds det på fika och vi frågade ut tjejen på gården om Fadde osv. Haha undra hur många som gjort det egentligen...


Hem och middagsdags. Jag, Madde och Sofia stod för förräten: En löjromstoast med gräddfil, dill & citron och en toast med kantarellstuvning. Till det serverades det bubbel. Magiskt gott!


Varmrätten stod Fia, Elli A och Jessica för: Fläskfilé och rotfrukter i ugn med ost på. Serverades med en stänk av rödvinssås och kall vit sås. Även här magi.


Efterrätten blev så god att jag glömde ta kort. Linnéa och ElliMelli gjorde cheescake. Och frukt i ugn med smält vit choklad. Herregud säger jag bara. Var så mätt så jag glömde bort vad jag hette sen.

Efter detta blev det bastubad med en öl och än en gång massa tjejsnack. TIllbaka i stugan sen spelade vi spel och pratade snusk. Skrattade hur mycket som helst och drog min förlossningshistoria för 100 gången. Haha jag älskar att berätta om den!
Vi kom väl i säng vid halv två nångång och sov till 9. Dock vann man ju en extra timme då det var tidsomställning så ganska okej med sömn ändå.

Söndag morgon börjades med frukost och sen städning. Stopp i avloppet så diskandet gjordes i duschen. Satans massa skräp fick vi med oss också som vi slängde.
I närheten av Falun ligger Lager157, vilket pangställe för en tjej som mig. Har aldrig vart där förut. Handlade 2 par mjukisbyxor (ett par till Micke), ett par jeans, en kofta till mig och en till Micke. Allt detta för endast 640 kr, om jag är nöjd? Jotack!

Väl på Arlanda fick jag vänta i en timme ungefär och då började saknaden efter Micke och Elsa bli väldigt jobbig, på planet blev den ännu värre. Men när jag väl fick se dom när dom hämtade mig på flygplatsen så var det bara ren lycka. ÅÅÅÅ vad jag hade saknat dom! Fick även "träffa" Jonna genom glasrutan, på flygplatsen, då hon hade vart och spelat match i Umä. Lite komiskt att hon var här just den helgen jag vart borta. Jaja, vi ses snart igen!
När vi kom hem var jag så trött att jag inte orkade laga mat och ville käpa hämtmat, men världens bästa pojkvän hade förberett lax med potatis och vitlökssås. Bästa han!



Ps. Invägning idag också. Skriver om det imorn. Nu ska jag sooova!!

RSS 2.0