Kvällens middag.



Inbakad fläskfilé med kantareller och svampstuvning. Typ.

1 smördegsrulle
1 fläskfilé
Massor med kantareller
2 charlottenlökar (stavning?)
Cousine (typ creme fraiche) med champinjon och karljohanssvamp-smak
Potatisgratäng (är för lat och okunnig för att göra själv)
Ett ägg


Bred ut smördegsrullen på en plåt.
Skiva och stek fläskfilén.
Ta bort fläskfilén ur pannan och stek kantarellerna i steksyn. Släng i hackad lök. Stäng av plattan och i med cousine. Låt det bli tjockt och gött.
Lägg halva av "stuvningen" i mitten på smördegen, på med fläskfilén och sen resten av röran överst. Pussla ihop rullen hur ni vill - rulla, gör som en inbakad pizza eller så det ser ut som ett bröd.
Pensla med ett ägg överallt.
In i ugnen på 200 grader i kanske 20-30 minuter. Glöm inte potatisgratängen!
Jag har även lite kall sås i form av cousine (igen) plus i kanten!

Fy satan så gott det blev!




Kommentarer
Postat av: Stina

Yummi yummi!

2010-10-01 @ 21:52:29
URL: http://mammastinkan.blogg.se/
Postat av: Pappa

Dutti, Faaaaaaaaaaaaaan va gött, vi har inte ätit ännu dessbättre. Du ska få ett bra tipps på gratäng av mig sen, du e ju grym. Ha en bra helg, pussar o kramar till alla.

2010-10-02 @ 16:08:11
Postat av: Mami

GOTT!!

2010-10-03 @ 15:15:37
URL: http://www.awpdesign.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0